Kultura

DSO u Kneževom dvoru s Thomasom Rosnerom i Janjom Vuletić

DSO u Kneževom dvoru s Thomasom Rosnerom i Janjom Vuletić

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto večeras u 21 sat u atriju Kneževa dvora.

Nastupit će naša proslavljena mezzosopranistica Janja Vuletić, dok će orkestrom ravnati Thomas Rösner, austrijski dirigent s kojim je orkestar već nekoliko puta surađivao.

Janja Vuletić danas slovi za jednu od najperspektivnijih mezzosopranistica u Europi. Nastupala je u opernim kućama diljem Europe (Geneva, Lyon, Barcelona, Stockholm, Frankfurt, Dresden, Bruxelles, Düsseldorf) te je osvojila brojna međunarodna priznanja.

Zapaženiji nastup Janja Vuletić je ostvarila u ulozi Lukrecije u Brittenovoj operi „Nasilje nad Lukrecijom“ te u naslovnoj ulozi u operi „Carmen“ u Nationalnoj operi u Bordeauxu i Rhein operi u Düsseldorfu.

Na programu su W.A. Mozart (SIMFONIJA br. 40 u g molu, K 550), L. van Beethoven (EGMONT, overture), G. Mahler/Schoenberg (PJESME SUPUTNIKA), J. Gotovac (PJESME ČEZNUĆA) i J. Brahms (MAĐARSKI PLESOVI br. 3 i 10).

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, u turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 422 766, u Kulturno-informativnom centru Luža, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist