Kultura

DSO U KAZALIŠTU Završni koncert povodom Orlandove godine

Obilježavanje Orlandove godine zaključit će koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju večeras u 19.30 sati u Kazalištu Marina Držića.

Koncert organizira Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dubrovačkim ljetnim igrama i Kazalištem Marina Držića. Ulaz na koncert je slobodan, no besplatne ulaznice potrebno je prethodno preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića.

Koncertom će ravnati maestro Marc Tardue, a u programu uz DSO sudjeluju Mario Lale (FA Linđo), Nikoleta Ivanković i Dario Gverović. Na programu se nalaze djela dubrovačkih skladatelja, Luke Sorkočevića, Borisa Papandopula, zatim djelo ‘Orlando, vitez Grada’ Line Ivanković (arr. Damir Butigan), dvije praizvedbe: ‘Orlando’ Davora Bobića te “Orlando 600” Damira Butigana. Prikazat će se i animirani film ‘Orlando sanja’, kao i ulomak iz predstave ‘Captum fuit!’ studenskog teatra Lero te će se izvesti tradicionalna Dubrovačka kontradanca u aranžmanu D. Butigana.

 

Pročitajte još

SLAVLJENIČKA GODINA U Slanici predstavljen godišnji program našeg Orkestra

Dulist.hr

‘DUBROVNIK U HRVATSKOJ POVIJESTI’ Prvo, ali sigurno ne i jedino djelo posvećeno Nenadu Vekariću

Dulist

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija