Kultura

DSO sa dirigentom Sisillom i saksofonistom Gaetanom di Baccom

DSO sa dirigentom Sisillom i saksofonistom Gaetanom di Baccom

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u petak, 3. listopada u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Orkestrom će ravnati talijanski dirigent Aldo Sisillo, a kao solist će nastupiti saksofonist, također Talijan, Gaetano di Bacco.

Also Sisillo dirigirao je brojnim orkestrima poput Orchestra Haydn (Bolzano), Orchestra Sinfonica di Lecce, Orchestra Sinfonica di Sanremo, Liszt Academy (Budimpešta), New Haven Symphony Orchestra, Armenian Symphony Orchestra itd. Također je nastupao u brojnim opernim kućama, a trenutno je umjetnički direktor Teatro Comunale u Modeni i Festivala delle Nazioni di Città di Castello, te podučava na Konzervatoriju Arrigo Boito u Parmi.

Saksofonist Gaetano Di Bacco diplomirao je s počastima na Konzervatoriju za glazbu u L’Aquili, te je od 1984. održao više od 1600 koncerata. Kao član Quartetto di Sassofoni Accademia nastupao je po cijelom svijetu, te kao solist s brojnim uglednim orkestrima. Osim što je profesor saksofona na glazbenom konzervatoriju u Pescari, predava u Francuskoj, Njemačkoj, SAD-u, Španjolskoj, Belgiji, Sloveniji, Turskoj, Moldaviji, Ukrajini i Venezueli.

Na programu je:
W.A. Mozart Simfonija br. 40 u g molu, KV.550
P. Ituralde Pequena Csardas za saksofon i orkestar
R. Molinelli Četiri slike iz Njujorka za saksofon i orkestar
E. Morricone Filmska suita

Za sva pitanja javite se na broj telefona 417 110, mobitel 099 2211 585 te email sales@dso.hr.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist