Kultura

DSO Počinje festival Dubrovnik u pozno ljeto

DSO Počinje festival Dubrovnik u pozno ljeto

Dubrovački simfonijski orkestar i ove godine organizira Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Festival će biti otvoren sutra 26. kolovoza, a trajat će do 19. rujna. Cilj festivala je pružiti građanima i gostima Dubrovnika kvalitetna glazbena događanja nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.
Ove godine na programu će se naći 13 koncerata na kojima će nastupati brojni domaći i strani međunarodno priznati umjetnici. Festival će imati svoj dodatni off program koji će se ostvariti u suradnji s Laus akademijom. Uz bogat sadržaj Festivala, te poznate i uspješne glazbenike, Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje kvalitetna, raznovrsna i zanimljiva događana kroz četiri tjedna.
– Festival počinje sutra, nakon zatvaranja Igara, nastavljamo s kvalitetnim koncertima. Na programu je njih 13, a organizirat ćemo recitale, komorne večeri, večeri jazza, rane glazbe. Namjera nam je da DSO bude bitan čimbenik u kulturi Grada, i nakon dva nastupa na Igrama, nastavljamo s koncertnim programom koji je svojevrsni nastavak na Igre – rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj DSO-a Damir Milat.
– Dajemo podršku DSO-u jer je Grad prepoznao kvalitetu festivala kako za Dubrovčane tako i za posjetitelje. Mislim da će na ovih 13 koncerata svi pronaći nešto za sebe – dodala je pročelnica za kulturu Ana Hilje.
Umjetnički voditelj Christoph Campestrini naglasio je kako osjeća veliko zadovoljstvo što je ponovo u Dubrovniku.
-Cilj nam je u ovom razdoblju predstaviti kvalitetni program u Dubrovniku. Donosimo sva razdoblja klasične glazbe. Lijepo je i lako nastupati u Dubrovniku jer si  okružen ljepotom – zaključio je.

Cijeli program pogledajte u prilogu.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist