Kultura

DSO Počinje festival Dubrovnik u pozno ljeto

Dubrovački simfonijski orkestar i ove godine organizira Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Festival će biti otvoren sutra 26. kolovoza, a trajat će do 19. rujna. Cilj festivala je pružiti građanima i gostima Dubrovnika kvalitetna glazbena događanja nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.
Ove godine na programu će se naći 13 koncerata na kojima će nastupati brojni domaći i strani međunarodno priznati umjetnici. Festival će imati svoj dodatni off program koji će se ostvariti u suradnji s Laus akademijom. Uz bogat sadržaj Festivala, te poznate i uspješne glazbenike, Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje kvalitetna, raznovrsna i zanimljiva događana kroz četiri tjedna.
– Festival počinje sutra, nakon zatvaranja Igara, nastavljamo s kvalitetnim koncertima. Na programu je njih 13, a organizirat ćemo recitale, komorne večeri, večeri jazza, rane glazbe. Namjera nam je da DSO bude bitan čimbenik u kulturi Grada, i nakon dva nastupa na Igrama, nastavljamo s koncertnim programom koji je svojevrsni nastavak na Igre – rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj DSO-a Damir Milat.
– Dajemo podršku DSO-u jer je Grad prepoznao kvalitetu festivala kako za Dubrovčane tako i za posjetitelje. Mislim da će na ovih 13 koncerata svi pronaći nešto za sebe – dodala je pročelnica za kulturu Ana Hilje.
Umjetnički voditelj Christoph Campestrini naglasio je kako osjeća veliko zadovoljstvo što je ponovo u Dubrovniku.
-Cilj nam je u ovom razdoblju predstaviti kvalitetni program u Dubrovniku. Donosimo sva razdoblja klasične glazbe. Lijepo je i lako nastupati u Dubrovniku jer si  okružen ljepotom – zaključio je.

Cijeli program pogledajte u prilogu.

Pročitajte još

‘JEDINSTVEN JE, ZANIMLJIV, MOJ’ Mišo Baričević izložio svoj Dubrovnik ‘I – XII’

Dulist

‘DUBROVNIK I – XII’ U Narodnoj knjižnici izlaže gospar Mišo Baričević

Dulist

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Premijerno je odigrana ‘Kate Kapuralica’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija