Natrag
19.2.2019 01:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

DSO na turneji Italijom

2.1.2014 @ 17:47 Nikša Miletić Kultura

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar odmah je po novogodišnjem koncertu, krenuo na turneju u Italiju koja je organizirana u suradnji sa društvom ITALCONCERT sa sjedištem u Genovi, a čiji je predstavnik gosp. Piergiorgo Carena.

Orkestar je krenuo na put autobusom do Drača / Durres (Albanija), zatim trajektom do grada Bari (Italija) koji je ujedno prvo odredište orkestra i gdje će se večeras, 02. siječnja, održati prvi koncert na turneji u Teatru Petruzzelli.
03. siječnja Orkestra nastavlja turneju autobusom do daljnjeg odredišta, grada Lecce gdje će održati drugi koncert u Teatro Politeama Greco.
04. siječnja Orkestar putuje u Lamezia Terme, a treći koncert po redu će održati u mjestu Palmi u „Casa della Cultura L. Repaci“.
05. siječnja će Orkestar održati koncert u Cortale Nuovo Bocciodromo.
06. siječnja će Orkestar održati koncert u Katedrali Lamezia Terme.
07. siječnja Orkestar putuje u Foggiu gdje će održati koncert u Teatro del Fuoco.
08. siječnja se Orkestar vraća kući opet istom rutom, trajektom Bari – Drač, autobusom do Dubrovnika.

Orkestrom će ravnati maestro Mladen Tarbuk, a solistica na koncertu u gradu Foggia će biti dubrovačka vioninistica Đana Kahriman.
Na programu će se naći djela B.Brittena, C. Saint-Saensa, M. Ravela, E. Morriconea, F. Lehara i  J. Straussa.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana