Kultura

DSO na Novogodišnjoj turneji po Italiji

DSO na Novogodišnjoj turneji po Italiji

Nakon tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta na Stradunu, u srijedu, 1. siječnja Dubrovački simfonijski orkestar je, u sklopu Novogodišnje turneje po Italiji, u organizaciji agencije Italconcert iz Genove, održao koncert u četvrtak, 2. veljače u Bariu u Teatru Petruzzeli.

Teatar Petruzzeli je, uz Skalu u Milanu  i kazalište San Karlo u Napulju, jedan od najvećih teatara u Italiji. Petruzzeli ima veću pozornicu nego ostali navedeni teatri, a može primiti 1.800 gledatelja.

Orkestrom je dirigirao Maestro Mladen Tarbuk, a solist je bio kineski violinist Mengla Huang, dobitnik Paganinijevog natjecanja 2002. godine. Pred oko tisuću gledatelja, orkestar je izvodio prigodni novogodišnji program. Publici se posebno dojmila izvedba filmske glazbe, talijanskog kompozitora E. Morriconea.  Orkestar je doživio ovacije izvodeći Egipatski marš, J. Straussa, kada su članovi orkestra uz sviranje i pjevali glavnu temu. Zadovoljna publika je dugim pljeskanjem izmamila dodatna tri bisa, a orkestar je na hrvatskom jeziku čestitao prisutnima  novu 2014. godinu.

Turneja se nastavlja prema rasporedu:

02.01.  Bari
03.01.  Lecce
04.01.  Catanzaro, Calabria
05.01.  Palmi, Calabria
06.01.  Lamezia, Calabria
07.01.  Foggia

 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist