Natrag
23.2.2019 12:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

DSO na Novogodišnjoj turneji po Italiji

3.1.2014 @ 16:26 Mia Njavro Kultura
2;2

Podijelite:

Nakon tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta na Stradunu, u srijedu, 1. siječnja Dubrovački simfonijski orkestar je, u sklopu Novogodišnje turneje po Italiji, u organizaciji agencije Italconcert iz Genove, održao koncert u četvrtak, 2. veljače u Bariu u Teatru Petruzzeli.

Teatar Petruzzeli je, uz Skalu u Milanu  i kazalište San Karlo u Napulju, jedan od najvećih teatara u Italiji. Petruzzeli ima veću pozornicu nego ostali navedeni teatri, a može primiti 1.800 gledatelja.

Orkestrom je dirigirao Maestro Mladen Tarbuk, a solist je bio kineski violinist Mengla Huang, dobitnik Paganinijevog natjecanja 2002. godine. Pred oko tisuću gledatelja, orkestar je izvodio prigodni novogodišnji program. Publici se posebno dojmila izvedba filmske glazbe, talijanskog kompozitora E. Morriconea.  Orkestar je doživio ovacije izvodeći Egipatski marš, J. Straussa, kada su članovi orkestra uz sviranje i pjevali glavnu temu. Zadovoljna publika je dugim pljeskanjem izmamila dodatna tri bisa, a orkestar je na hrvatskom jeziku čestitao prisutnima  novu 2014. godinu.

Turneja se nastavlja prema rasporedu:

02.01.  Bari
03.01.  Lecce
04.01.  Catanzaro, Calabria
05.01.  Palmi, Calabria
06.01.  Lamezia, Calabria
07.01.  Foggia

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana