Natrag
17.2.2019 05:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

DSO i udaraljkaši u Kneževu dvoru

20.5.2013 @ 9:15 Mia Njavro Kultura
5;5

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u utorak 21. svibnja u atriju Kneževa dvora u 21 sat. Koncert je organiziran u suradnji sa Glazbenim salonom Dubrovnik.

S orkestrom će nastupiti Ansambl udaraljki Muzičke akademije Sarajevo čiji je voditelj prof. doc. Davor Maraus, a koncertom će ravnati dirigent Slobodan Begić. Na programu je Bachov – Air, Sorkočevićeva Simfonija br. 3 i originalna Ščedrinova prerada Bizetove Carmen suite.
Skladatelj Rodion Ščedrin je izuzetno cijenjeni ruski kompozitor i pijanist, dobitnik nekoliko najviših državnih nagrada.

Ščedrinova Carmen suita je inspirirana istoimenom Bizetovom operom. Udaraljkaške dionice će izvoditi glazbenici vezani uz sarajevsku akademiju – Dubrovkinja Karmen Pervitić, Sabina Šehović, Igor Magdalenić i Edo Golubić te njihov prof. doc. Davor Maraus.

Ansambl udaraljki Muzičke akademije Sarajevo je prvi put nastupio sa Orkestrom još ove godine 14. ožujka u Tvrđavi Revelin i unatoč lošem vremenu koncert je bio posjećen do zadnjeg mjesta. S obzirom na atraktivnost ove izvedbe te na pozitivne reakcije kritike, ovaj put će Orkestar ugostiti Ansambl udaraljki u Kneževu dvoru.  

Sve informacije, te rezervaciju i prodaju karata možete dobiti i saznati u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na telefon 417 110, mobitel 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na telefon 323 350, turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na telefon 422 766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana