Koronavirus u Hrvatskoj

DRŽITE RAZMAK I NA OTVORENOME! Dubrovčani ne odustaju od šetnje Solitudom

DRŽITE RAZMAK I NA OTVORENOME! Dubrovčani ne odustaju od šetnje Solitudom

I danas je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović apelirao na građane da je osnovna poruka svih uvedenih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa: ostanite doma, budite strpljivi. No, dio ih se ipak ne pridržava. Pogotovo kad je riječ o boravku na svježem zraku, koji jest preporučljiv, ali…

Tragom informacija našeg čitatelja kako je šetalište od Orsana preko Copacabane do Babinog kuka prepuno ljudi, odlučili smo ovog petka provjeriti situaciju. Ljudi ima, borave na svježem zraku, šetaju ljubimce, trče i bicikliraju, ali u većini slučajeva u paru ili sami. No, distancu od dva metra preporuka je nadležnih službi, treba držati i u šetnji.

– Dakako da je boravak na zraku i tjelesna aktivnost itekako važna, ali vodimo računa da, ako se grupiramo, ako imamo socijalni kontakt, da se širi virus. Jasno mi je da je to zbunjujuća poruka, zdravo je boraviti vani, ali ako niste u socijalnom kontaktu. Ako želite boraviti u prirodi, prošetati psa, nemojte se družiti s ljudima, nego budite sami i držite distancu dva metra – objasnio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist