Zanimljivosti

“Državom vladaju šminkeri i neoskojevci”

"Državom vladaju šminkeri i neoskojevci"

Nadahnuto i zanimljivo predavanje pred prepunom dvoranom Ivana Pavla II u petak navečer održao je fizičar, znanstvenik i izumitelj prof. dr. sc. Davor Pavuna.

Od samog početka dajući svima do znanja kako njegovo predavanje, organizirano u sklopu programa "Otvoreno o vjeri" Dubrovačke biskupije,  neće biti 'profesorsko' i 'ex cathedra', nizom kratkih priča i anegdota iz vlastitog života Pavuna je redao misli o ljubavi prema Bogu i čovjeku, ostavljajući ni trenutka predaha ni sebi ni slušateljima. Kazao je kako je cijela civilizacija 'iscurila' iz judeokršćanske kulture, a samim time i znanost.

Ipak, nije ostao samo na odnosu Bog-čovjek-znanost, već je biranim riječima naznačio probleme koji tište suvremenu Hrvatsku, na pragu ulaska u Europsku uniju. U svom predavanju govorio je o 'zomboidima' koji vladaju zemljom, a 'slugani su svjetskih centara moći'.

– Ne, neću Srđ, neću Omblu, neću manipulacije, hoću Pelješki most, da ova slobodna republika bude slobodna, da moja Hrvatska bude moja Hrvatska. Da u njoj bude hvaljen Isus i Marija, što je normalno jer to ne vrijeđa nikoga – istaknuo je Pavuna, dodavši kako 'biti Dubrovčanin i Hrvat nije biti protiv nekoga, već je to proaktivna ljubav'.

– Gotovo 550 tisuća ljudi u ovoj naciji ne prima dohodak, puta tri člana obitelji je dva milijuna Hrvata u katoličkoj zemlji je na rubu gladi i to 2013. godini u zemlji koja može nahraniti 25 milijuna ljudi. U nogometu smo četvrti, Kostelići su pobjednici, rukometaši, glazbenici. Po znanosti, kvaliteti, ljudima, u svemu smo u vrhu, samo smo u gospodarstvu na 60. mjestu na svijetu! To je očita manipulacija! Hrvati u Švicarskoj, Kanadi, Australiji, svi su prosperitetni. Jedino u vlastitoj domovini ne možemo napraviti održivu ekonomiju! Pa ne morate biti genij da shvatite to – kazao je Pavuna.

– Problem nije izvan, nego u nama. Mogu imat sve, ali što ću kad nema ljubavi? Što ću kad mi se žena i majka posvađaju, djeca mi budu u problema? Što će mi to kad vidim da je moja domovina duhovno okupirana od strane nevjernika, nekakvih skockanih šminkera i neoskojevaca. Gdje je moja vjera, ako pasivno sjedimo? Naša dužnost je reći kako nešto ne funkcionira – istaknuo je Pavuna, koji je objasnio zašto je 'iste sekunde protiv Omble'.

– Voda na izvoru ponaša se tako da pleše i rotira pa ima biomedicinski potpuno drugu funkciju nego voda iz pipe ili boce, koja nema tu funkciju i ponaša se kao 'u gužvi autobusa'. Voda je, kad uzmete zrak, najfundamentalniji resurs čovjeka. Voda je u ljudskim stanicama totalno organizirana, izvor energije, izvor informacije i izvor života. Voda nije ono što smo mislili. Zato se ovdje u Dubrovniku moramo pitati hoćemo li štititi okoliš ili ne. Moramo čuvati ovu svetu zemlju – kazao je Pavuna.

– Dolaze nam neki kvazi-investitori, nudeći nam neke kvazi-floskule iz prošlog stoljeća, umjesto da živimo suvereno u svojoj državi i živimo svoju vlastitu sudbinu, koja je vrlo jednostavna, a seže od Dubrovačke republike – rekao je Pavuna.

– Nemojte mi govoriti o nacionalizmu. Normalno je biti Dubrovčanin, Konavljanin, Hrvat. To je jednako normalno kao što je normalno biti Francuz. I tko to ne razumije je totalna budala! – naglasio je Pavuna te dodao kako bez obzira na opću apatiju po Hrvatskoj postoje 'oaze svjetlosti', dok su intelektualci uglavnom 'komunistički', a brojni novinari 'bivši skojevci'.

Govorio je Pavuna o novim, mladim i 'fantastičnim' generacijama, o potrebi gradnje Pelješkog mosta, ali i jakoj povezanosti naroda s katoličkom vjerom.
– Ako želimo bolje, stvar je u nama, jer nismo ovce, već kokreatori. Moramo se probuditi, izaći na referendum, glasovati protiv svih tih Srđ i Ombla manipulacija, zaštititi vodu, htjeti most i zaživjeti naše naslijeđe i hrvatstvo – kazao je Pavuna.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist