Sport

DRŽAVNO PRVENSTVO U BADMINTONU Dubrovački učenici izvrsni, osvojili tri prva mjesta!

DRŽAVNO PRVENSTVO U BADMINTONU Dubrovački učenici izvrsni, osvojili tri prva mjesta!

Ovaj petak, 8. travnja, u Šibeniku u dvorani OŠ Meterize održala su se državna polufinalna natjecanja školskih sportskih društava u badmintonu za osnovne i srednje škole (regija jug).

Učenice i učenici dubrovačkih škola zabilježili su izvrsne rezultate osvojivši 3 prva mjesta.

U natjecanju osnovnih škola djevojčice OŠ Ivana Gundulića u sastavu Barbara Janičić, Nikolina Kabiček, Maja Makivić i Mara Palfi (voditeljica Ana Medo) osvojile su prvo mjesto.

U finalu su pobijedile Zadranke sa 3:0, a prethodno su u polufinalu istim rezultatom bile bolje od Splićanki. Četvrte je bila Šibenčanke.

Djevojke iz Gimnazije Dubrovnik u sastavu Mara Vlašić, Katarina Matana, Ivana Varela i Andrea Šuljak (voditelj Vlaho Zlošilo) također su bile najbolje u natjecanju srednjih škola, a pobijedile su u dva meča sa po 3:0 i to ekipe iz Splita i Šibenika.

Kod mladića u natjecanju srednjih škola najbolja je isto bila Gimnazija Dubrovnik u sastavu Lukša Zlošilo, Marino Njirić, Ivan Butigan i Leon Đapić (voditelj Vlaho Zlošilo).

Oba meča protiv Splita i Šibenika su dobili sa po 3:0.

Sve tri ekipe su se plasirale na završnicu natjecanja državnog prvenstva škola u badmintonu, koje će se ove godine održat u Poreču, i to od 24.-26. travnja za osnovne, te od 26.-28. travnja za srednje škole.

Badminton Regija Jug Natjecanje u Sibeniku (1)
Šibenik badminton regija JUG – osnovne škole djevojčice – pobjednice OŠ Ivana Gundulića (s lijeva na desno: Maja Makivić, Barbara Janičić, Mara Palfi, Nikolina Kabiček i voditeljica Ana Medo)

Badminton Regija Jug Natjecanje u Sibeniku (2)

Šibenik badminton regija JUG – srednje škole djevojke – pobjednici Gimnazija Dubrovnik (s lijeva na desno: Mara Vlašić, Katarina Matana, Ivana Varela, Andrea Šuljak i voditelj Vlaho Zlošilo)

Badminton Regija Jug Natjecanje u Sibeniku (3)

Šibenik badminton regija JUG – srednje škole mladići – pobjednici Gimnazija Dubrovnik (s lijeva na desno: Ivan Butigan, Leon Đapić, Lukša Zlošilo, Marino Njirić i voditelj Vlaho Zlošilo)

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist