DuList IN

DRŽAVNO PRVENSTVO Jug Hrvatske ponovo pleše!

Plesni studio Step 'n Jazz

Nakon 1. otvorenog Kupa Hrvatske u street plesovima, održanog u veljači i Međunarodnog otvorenog kupa Hrvatske u plesu, održanog u travnju u Zagrebu, Hrvatski Show dance savez ide dalje. Ovog puta, državna natjecanja u plesu održat će se na jugu lijepe naše u Dubrovniku i Splitu.

Državno prvenstvo u umjetničkim plesovima (show dance, step, modern jazz i jazz dance) u organizaciji HSDS-a i dubrovačkog plesnog studija Step ‘n Jazz, održat će se od 14. – 16. lipnja, u sportskoj dvorani Gospino polje u Dubrovniku. Pored licenciranih sudaca HSDS-a, gost sudac za umjetničke plesove, bit će Dinko Bogdanić; vrsni plesač, pedagog i koreograf, danas ravnatelj Baleta splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Ovo prvenstvo je ujedno kvalifikacijsko natjecanje za međunarodna prvenstva u organizaciji International Dance Organisation (IDO), a najbolje plasirani plesači steći će pravo predstavljanja Hrvatske na ovogodišnjim europskim i svjetskim prvenstvima.

Već sljedećeg vikenda, od 21. do 22. lipnja, Državno prvenstvo u plesu seli u Split u Malu dvoranu Gripe, gdje će se održati dvodnevno natjecanje u najmasovnijim i najatraktivnijim kategorijama uličnih plesova – break dance beatlovi teamova, hip hop male grupe i formacije, electric boogie, street show, disco dance te u parovnim plesovima (salsa, argentina tango i disco fox) pod vodstvom Plesnog kluba D’N’F iz Splita. Pored licenciranih sudaca HSDS-a, gost sudac bit će Elvis Hodžić, poznatiji pod imenom El Rock, renomirani začetnik break dance scene u Hrvatskoj. Prvenstvo je namijenjeno svim plesačima koji su se uspjeli kvalificirati kroz plesne kupove. Subota ujutro namijenjena je djeci (kadetima), a subota popodne i nedjelja juniorima i seniorima.

Oba državna prvenstva, iako se održavaju odvojeno, ukupno traju punih pet dana, a na njima će sudjelovati 20 renomiranih hrvatskih plesnih klubova, odnosno blizu 1500 plesača svih dobnih skupina koji će svoje znanje pokazati u umjetničkim, uličnim i parovnim plesovima.

NEKOLIKO CRTICA O ORGANIZATORIMA:

Plesni studio Step ‘n Jazz uspješno djeluje na dubrovačkom području već dugi niz godina i ujedno ovu jesen obilježava 15 godina djelovanja. Od svog osnutka plesači ovog kluba sudjeluju na natjecanjima HSDS-a te na međunarodnim prvenstvima International Dance Organisationa (IDO). Klub se intenzivno bavi step tehnikom koja nije toliko prisutna u ovom dijelu Europe i mogu se pohvaliti kao višestruki prvaci Hrvatske te kao svjetski prvaci i doprvaci u step kategorijama. Osim sudjelovanja na natjecanjima, Step ‘n Jazz se nekoliko puta pokazao kao izvrstan organizator istih. Također organizira međunarodni step festival (Dubrovnik Tap Festival) preko ljeta na kojem steperi dolaze iz svih zemalja Europe da bi sudjelovali na radionicama najpoznatijih Američkih step plesača.

Plesni klub D’N’F- Split osnovan je 1995. godine i od onda je jedan od najuspješniji i najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj (višestruki državni prvaci u mnogim street kategorijama, europski prvaci u hip hop seniorima, te višegodišnji i aktualni svjetski prvaci u break dance pojedincima). Okuplja veliki broj mladih osoba željnih znanja modernih plesova i time pridonosi razvoju i unapređenju kulture plesa, ali i promicanju sporta kroz ples i istovremeno okuplja veliki broj mladeži koji predstavljaju i promoviraju grad Split i Županiju splitsko-dalmatinsku na prvenstvima Hrvatske, Europe i Svijeta.
HSDS je nacionalni plesni savez kojemu je primarni cilj promicanje i širenje plesne djelatnosti kao sportske. Svojim aktivnostima djeluje na razvoj uličnih plesova, umjetničkih plesova te parovnih plesova na području cijele zemlje.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist