Sport

DRŽAVNO PRVENSTVO Judoke OŠ Mokošica brončani

DRŽAVNO PRVENSTVO Judoke OŠ Mokošica brončani

Učenici Osnovne škole Mokošica osvojili su treće mjesto na Državnom prvenstvu osnovnih škola u džudu.

Natjecanje je održano 15. i 16. ožujka u Sportskoj dvorani Marina Cvetkovića u Opatiji, a natjecale su se pobjedničke škole s poluzavršnih prvenstava iz cijele Hrvatske.

Svaku ekipu predstavljalo je 13 učenika koji su se natjecali u pojedinačnoj konkurenciji, a zbrajanjem pojedinačnih bodova utvrđen je ekipni plasman. Svi učenici OŠ Mokošica ostvarili su izvanredne rezultate na državnoj razini, koji su ih doveli do ekipno ostvarenog 3. mjesta. Posebno su se istaknuli učenici razredne nastave koji su skupili najviše bodova od svih škola u Hrvatskoj.

Učenici razredne nastave koji su nastupali za OŠ Mokošica su: Stipe Prčan (-30kg), Mate Pezo (-30kg), Marin Perger Milutinović (-34kg), Andrej Vukorep (-34kg), Leon Tomašević (-42kg), Orlando Vuleša (-46kg) i Luka Ivanković (+46kg).

Na natjecanju su sudjelovali i sljedeći učenici predmetne nastave: Nikša Čikato (-42kg), Bruno Bencek (-46kg), Antonio Milutinović (-55kg), Mario Lonco (-66kg), Dominik Nemedi (+66kg) i Maroje Tovarac (+66kg).

Ekipni poredak: 1. mjesto: OŠ Filipa Lukasa (Kaštel Stari), 2. mjesto: OŠ Bogumila Tonija (Samobor), 3. mjesto: OŠ Mokošica (Mokošica), 4. mjesto: OŠ Josipa Kozarca (Vinkovci), 5. mjesto: OŠ Ivan Goran Kovačić (Duga Resa), 6. mjesto: OŠ Čakovec (Čakovec), 7. mjesto: OŠ Fran Krsto Frankopan (Krk).

Podsjetimo, učenici OŠ Mokošica prethodne su godine bili ekipni viceprvaci Hrvatske.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist