Aktualno

DRŽAVNO NATJECANJE Dubrovački brodomaketari vratili se s brojnim medaljama!

DRŽAVNO NATJECANJE Dubrovački brodomaketari vratili se s brojnim medaljama!

U Rijeci se održava 23. Državno natjecanje brodomaketara i 12. Hrvatska ocjenska izložba maketa brodova ‘Rijeka 2018’, a dubrovački su maketari osvojila vrijedna priznanja.

U edukacijsko-izložbenom prostoru Centra tehničke kulture Rijeka, svoje makete izložili su i dubrovački juniori: učenik 5. razreda Leon Josip Njirić osvojio je zlato za izloženu jahtu, ribaricu i gliser; učenik 5. razreda Lovro Prkoča osvojio je srebro za izloženu jahtu i gliser; učenik 5. razreda Niko Đerek osvojio je broncu za izloženu jahtu! Od seniora natjecali su se Toni Kursar s ‘Trabakulom’ i gospar Vanja Glavočić s ‘Dubrovačkom pasarom’ te su osvojili bronce. Ocjenjivanje se vršilo prema pravilima NAVIGA-e, a izložba je otvorena od 28. svibnja do 7. lipnja.

Ovo se natjecanje održava u organizaciji Hrvatskog saveza brodomaketara, Centra tehničke kulture-Rijeka i Hrvatske zajednice tehničke kulture, Centar brodomaketarstva jedini je takav centar u Hrvatsko, a financiran je od strane Grada, Županije i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik te ima veliku potporu Hrvatskog saveza brodomaketara.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija