DuList IN

DRŽAVNA DOMIJADA Evo koje su sve nagrade učenici donijeli u Dubrovnik!

DRŽAVNA DOMIJADA Evo koje su sve nagrade učenici donijeli u Dubrovnik!

Očito je kako se na završetku ove školske godine i vrlo korisno provedenog slobodnog vremena trud učenica i učenika dubrovačkih domova; Učeničkog doma Paola Di Rosa, Ženskog đačkog doma i Muškog učeničkog doma, isplatio za svaku pohvalu!

Nakon nekoliko osvojenih prvih nagrada na regionalnom natjecanju učeničkih domova, sudjelovali su i na državnom natjecanju, popularnoj i jubilarnoj 40. Domijadi, održanoj u turističkom naselju „Baško polje“ od 8. do 10. svibnja, na kojoj su, uz učenike dubrovačkih domova, sudjelovala 402 najbolja učenika i 67 mentora iz cijele Hrvatske u sportskim nadmetanjima i kulturnim događanjima. A sve pod glazbeno – tehničkim vodstvom odgajatelja Muškog učeničkog doma Mira Bronzića.

Dubrovački domovi postigli su svakako zapažen uspjeh za svaku pohvalu! Klapa Učeničkog doma Paola Di Rosa osvojila je 1. mjesto u glazbenom izrazu sa pjesmom „Bailando“, koju je obradila i sa djevojkama obradila Paola Dražić Zekić. „Nadomak kući“, naziv je slike koja je u kategoriji slikarstva također osvojila 1. mjesto, a koju je grupa djevojaka naslikala uz mentorstvo prof. Ivane Trostmann. Recitacija „Biti mi daj“, Bonaventure Dude osvojila je 2. mjesto. Posebno oduševljenje izazvao je film „Again“, koji su učenice snimile i montirale uz mentorstvo s. Ružice Dodig. Kategorija filmskih zapisa nije ocjenjivana, ali su prisutni svoje oduševljenje izrazili izjavom kako je ljestvica kvalitete snimanja i montiranja ovim filmom postavljena jako visoko.

Učenice Ženskog đačkog doma predstavile su se sa radovima svoje kreativno – likovne sekcije koju vodi odgajateljica Marina Bobić, osvojivši dva druga mjesta, u kategoriji „dizajn“ izloškom nazvanim „Kiša“ te sa rukotvorinama i zanimljivim radom – nakitom od sigurica, a svakako treba spomenuti i njihovu skulpturu nazvanu „Život na dnu mora“.

Posebno oduševljenje izazvala je nogometna ekipa Muškog učeničkog doma koja je, nakon prvog mjesta u Dalmaciji, u jakoj „državnoj“ konkurenciji predvođena svojim voditeljima prof Božom Bukvićem i Mariom Maslaćem, osvojila drugo mjesto! Uz napomenu kako je ovaj dio natjecanja na veliki žalost svih sudionika, učenika i voditelja, pomalo nepromišljeno, grubo i bez pojašnjenja zaustavljen pred zadnju i odlučnu utakmicu i ne priveden kraju od strane Povjerenstva odgajatelja i ravnatelja, zbog prolazne kiše!

Očito se starijima žurilo privesti sve kraju, što je izazvalo revolt kod svih nogometnih ekipa, o čemu će vjerujemo biti još rasprava. Na kraju, sve pohvale učenicima dubrovačkih domova, mladost je i ovaj put iskazala sebe! I najava njihovog zajedničkog i tradicionalnog nastupa u Kazalištu Marina Držića u utorak 19. svibnja, na kojem će pred svojim prijateljima, roditeljima i profesorima pokazati sve ono čime su se bavili tijekom ove školske godine.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist