Aktualno

Država treba snositi troškove akcije spašavanja

Država treba snositi troškove akcije spašavanja

Po završetku akcije spašavanja 66 imigranata koji su prije dva tjedna pronađeni kako plutaju u jedrilici na južnom Jadranu župan Nikola Dobroslavić primio je predstavnike službi koje su sudjelovale u spašavanju zatraživši od vlade da snosi troškove ove akcije.

Župan je pohvalio službe koje su se, koordinirane Stožerom za zaštitu i spašavanje DNŽ, odlično snašle u situaciji koja se, od osnutka hrvatske države još nije dogodila te procedura nadležnosti i postupanja uopće nije bila definirana. Budući da se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju povećava vjerojatnost ilegalnog ulaska stranaca u Hrvatsku, župan je uputio apel vladi da što prije donese pravilnik postupanja u ovakvim situacijama.

Također, budući da se radi o problemu državne razine, troškovi ove i sličnih akcija ne mogu biti na teret lokalne, odnosno regionalne samouprave već bi ih trebala snositi nadležna ministarstva, poručio je župan.
 
U akciji su sudjelovali Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Dubrovnika, Dubrovačka biskupija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Dubrovnik, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska,  Lučka uprava Dubrovnik, Opća bolnica Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo DNŽ, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, Dom zdravlja Dubrovnik te županijsko i gradsko društvo Crvenog križa.

Pročitajte još

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist