Natrag
20.4.2018 12:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Država treba snositi troškove akcije spašavanja

16.7.2012 @ 22:23 Dulist Aktualno
2;2

Podijelite:

Po završetku akcije spašavanja 66 imigranata koji su prije dva tjedna pronađeni kako plutaju u jedrilici na južnom Jadranu župan Nikola Dobroslavić primio je predstavnike službi koje su sudjelovale u spašavanju zatraživši od vlade da snosi troškove ove akcije.

Župan je pohvalio službe koje su se, koordinirane Stožerom za zaštitu i spašavanje DNŽ, odlično snašle u situaciji koja se, od osnutka hrvatske države još nije dogodila te procedura nadležnosti i postupanja uopće nije bila definirana. Budući da se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju povećava vjerojatnost ilegalnog ulaska stranaca u Hrvatsku, župan je uputio apel vladi da što prije donese pravilnik postupanja u ovakvim situacijama.

Također, budući da se radi o problemu državne razine, troškovi ove i sličnih akcija ne mogu biti na teret lokalne, odnosno regionalne samouprave već bi ih trebala snositi nadležna ministarstva, poručio je župan.
 
U akciji su sudjelovali Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Dubrovnika, Dubrovačka biskupija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Dubrovnik, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska,  Lučka uprava Dubrovnik, Opća bolnica Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo DNŽ, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, Dom zdravlja Dubrovnik te županijsko i gradsko društvo Crvenog križa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana