Aktualno

Država preuzima lokalne bolnice?

Odgovarajući na pitanje HDZ-ova vijećnika Mata Frankovića o problemima s lijekovima u OB Dubrovnik, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se nada da sanacija dugova samo u kliničkim centrima, nije „zapravo manevar da se županijske bolnice pretvore u državne“.

– Nastupili su problemi oko nabave sredstava u Općoj bolnici Dubrovnik jer limiti HZZO-a nisu dovoljni za rad bolnice. Iako je bolnica tražila veća sredstva ona još nisu odobrena. Uz manjak sredstava tu je i dug HZZO-a prema bolnici, za koji se nadamo da će biti isplaćen. Država je sanirala kliničke centre u svom vlasništvu u kojima ne postoje ovakvi problemi. Smatramo da država i Ministarstvo zdravlja trebaju napraviti sanaciju i lokalnih bolnica te očekujemo da se pristupi novim razgovorima kako bi se normalno nabavljali lijekovi. Nadam se da država neće županijske bolnice pretvoriti u državne, jer bi to bila centralizacija, što je za nas neprihvatljivo –  naglasio je župan.

I na ovoj sjednici bilo je riječi o obustavi projekta Centra za gospodarenje otpadom.

Na županom odgovor, kako o stanju u bolnici, tako i vezano za Centar za gospodarenje otpadom,  opet je reagirao SDP-ov Mladen Marelić.

– HDZ je bio na vlasti u državi osam godina i 4 u Županijji, a ništa niste napravili. Vi snosite punu odgovornost za bolnicu i deponij, vi birate i postavljate ravnatelja, upravu i članove Nadzornog odbora – poručio je Marelić.

– Nemate pravo odgovarati na pitanja koja su postavljeni meni – odgovorio je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

‘DANI SPOJENIH SEMAFORA’ Kolone kroz Župu, naoružajte se strpljenjem

Dulist

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija