Županija

DRŽAVA FINANCIRA OPG-OVE Za 83 projekta 3,68 milijuna kuna!

DRŽAVA FINANCIRA OPG-OVE Za 83 projekta 3,68 milijuna kuna!

Ministarstvo turizma odobrilo je ove godine financiranje 83 projekta u ukupnoj vrijednosti od 3,68 milijuna kuna za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava diljem države.

Financiranje OPG-ova dio je programa dodjele bespovratnih potpora pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.

Tako će, prema odobrenim sredstvima, hrvatska turistička ponuda biti bogatija za 20 novih kušaonica vina i maslinovog ulja na OPG-ovima, od čega dva dolaze iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Osim kušaonica vina i maslinovog ulja, među projektima za koja su odobrena sredstva Ministarstva turizma, nalaze se primjerice, i gradnja bazena u sklopu OPG-ova, ulaganje u uređenje izletišta, razvoj dodatnih sportsko-rekreativnih i kreativno-edukativnih sadržaja, rekonstrukcije kamenih mlinova, uređenje apartmana, izgradnja vidikovaca i vjetroelektrane i drugo.

Ukupan budžet programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva” iznosio je 26,65 milijuna kuna, a na mjeru A3 koja se odnosi na OPG-ovce otpada gotovo 4 milijuna kuna. Cjelokupni rezultati ovog programa mogu se pronaći na linku: http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936.

– Program poticanja konkurentnosti turističkog gospodarstva usmjeren je na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, kroz podizanje kvalitete smještaja, dodatnih sadržaja u smještaju, uključivanje u prestižna udruženja, podizanje prepoznatljivosti brenda, korištenje novih tehnologija, pripreme projektne dokumentacije. Dakle, radi se o najširem paketu koji je usmjeren na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluge te svega onoga što poboljšava turistički doživljaj prilikom boravka u destinaciji. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva vrlo su bitan segment ponude, u kojem turist može uživati u domaćim proizvodima, ali i iskusiti kakav je autohtoni život u Hrvatskoj, te osjetiti duh naše tradicije i baštine“, ističe ministar turizma Darko Lorencin.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist