Kultura

Druženje uz knjige i fotografije Boke

Predstavljanje dvije knjige i izložba fotografija o Boki Kotorskoj bili su razlozi druženja ove subote u prostoru dubrovačkog ureda Hrvatske matice iseljenika.

 
U organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i Hrvatsko – građanskog društva Crne Gore iz Kotora, u prigodi Blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića dubrovačka javnost imala je priliku upoznati se s knjigama „Slikom kroz prošlost“ ( Boka kotorska i Crnogorsko primorje na starim razglednicama od 1890-1940. godine) autora Daria Musića i Miroslava Ulčara, te „Pomorstvo Boke Kotorske na slikama Bazija Ivankovića“ čiji je autor Željko Brguljan.
 
Knjige su predstavili prof. dr.sc. Milenko Pasinović, prof. Neven Staničić te autori. Također je upriličena izložba fotografija autora Daria Musića, „Boka nekad i sada „. O izložbi je govoria mr. sc. Marija Mihaliček, a otvorila ju je domaćica današnjeg druženja Maja Mozara, voditeljica ureda Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku.

 

Pročitajte još

‘USKORO STAVLJAMO PAMET NA KOMEDIJU’ Dovršeno tiskanje prvog dijela Dunda Maroja u stripu

Dulist

U VILI ČINGRIJA Otvorena izložba o burnom životu ruske emigracije u Dubrovniku

Dulist

U VILI ČINGRIJA Izložba o ruskoj balerini Olgi Solovjovoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija