Kultura

‘Društvo nadzora i digitalni disidenti’ u Dubrovnik Contemporary Gallery

'Društvo nadzora i digitalni disidenti' u Dubrovnik Contemporary Gallery

Angela Richter i Srećko Horvat u Dubrovniku su u petak navečer održali zanimljivo predavanje u prostoru dubrovačke Contemporary Gallery.

Njemačka kazališna režiserka i filozof otvorili su temu špijunskih afera, po kojima je Dubrovnik nekada davno i sam bio poznat.

Još otkako je Edward Snowden razotkrio jednu od najvećih špijunskih afera u recentnoj povijesti, jaz između moći tajnih službi i bespomoćnosti običnih građana nikada nije bio veći. Prema dokumentaciji koju je razotkrio Snowden, i Hrvatska je jedna od zemalja s kojima američka agencija NSA ima tajne ugovore o špijuniranju. Pa ipak, čini se kao da ta problematika nije u centru pažnje…

Angela Richter upravo se vratila iz Njemačke, gdje je imala premijeru predstave “Supernerds” o društvu nadzora i digitalnim disidentima. U svom dosadašnjem radu blisko je surađivala je sa Julianom Assangeom, Edwardom Snowdenom i Daniem Ellsbergom, koji su joj ubrzo postali i prijatelji.

Srećko Horvat upravo se vratio iz Grčke gdje je boravio tokom cijelog srpnja i zajedno s Angelom istaknuo je opasnosti koje donosi društvo nadzora i kontrola, ali i koje su mogućnosti otpora.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist