Natrag
18.4.2019 21:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Društvo nadzora i digitalni disidenti’ u Dubrovnik Contemporary Gallery

1.8.2015 @ 9:41 Dulist Kultura
8;8

Podijelite:

Angela Richter i Srećko Horvat u Dubrovniku su u petak navečer održali zanimljivo predavanje u prostoru dubrovačke Contemporary Gallery.

Njemačka kazališna režiserka i filozof otvorili su temu špijunskih afera, po kojima je Dubrovnik nekada davno i sam bio poznat.

Još otkako je Edward Snowden razotkrio jednu od najvećih špijunskih afera u recentnoj povijesti, jaz između moći tajnih službi i bespomoćnosti običnih građana nikada nije bio veći. Prema dokumentaciji koju je razotkrio Snowden, i Hrvatska je jedna od zemalja s kojima američka agencija NSA ima tajne ugovore o špijuniranju. Pa ipak, čini se kao da ta problematika nije u centru pažnje…

Angela Richter upravo se vratila iz Njemačke, gdje je imala premijeru predstave “Supernerds” o društvu nadzora i digitalnim disidentima. U svom dosadašnjem radu blisko je surađivala je sa Julianom Assangeom, Edwardom Snowdenom i Daniem Ellsbergom, koji su joj ubrzo postali i prijatelji.

Srećko Horvat upravo se vratio iz Grčke gdje je boravio tokom cijelog srpnja i zajedno s Angelom istaknuo je opasnosti koje donosi društvo nadzora i kontrola, ali i koje su mogućnosti otpora.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana