Natrag
21.2.2019 04:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Drugi video spot Embassy 516

22.12.2012 @ 8:19 Ana Prohaska dulist IN

Podijelite:

Embassy 516 objavili su drugi službeni video spot s prvog studijskog albuma „Surveillance Of The Environment“, koji je izdan za Geenger Records.

Riječ je o ekranizaciji pjesme „The Bees, The Beasts, The Nightmare Train“, koja donosi pogled na introspektivni svijet mračne figure koja se kreće napuštenim hodnicima. Lokacija snimanja je predivan novi kampus Sveučilišta u Dubrovniku.
 
Koketiranje banda s enigmatskim tekstovima i ovog puta je dovedeno u prvi plan, a lirska tematika jest upravo srednjoškolsko / studentsko razdoblje. Također, elementi horor filmova, steam – punka i post – apokalipse su ubačeni kroz vizualne elemente unutar spota.
 
Produkcijska ekipa koja je sudjelovala na snimanju i u finalizaciji projekta su: Zlatko Tomić, Maro Bošnjak, Dominik Miljak, Stela Trojanović i Mario Kordić.Band se također zahvaljuje djelatnicima Sveučilišta u Dubrovniku na dopuštenju za snimanje na ovoj atraktivnoj lokaciji.
 
Nakon koncerta (na Hear Me radio summitu), koji je održan u prepunom dubrovačkom Klubu Orlando, band je zvučno 'prikazao' jedan stilski zaokret koji će već uskoro biti predstavljen široj javnosti. Embassy 516 vješto nastavljaju medijsku kampanju povodom prvog službenog albuma na kojemu svjesno provociraju i propitkuju okolinu oko sebe.
Posljednji u nizu javnih istupa koji je uslijedio netom oko snimanja ovog video singla jest bila gerilska kampanja kojom su članovi banda iskoristili moć interneta i djelomičnom fotomontažom stvorili sveopću zabunu na Google Street View platformi. Taj istup su prepoznali mnogi mediji, tako je fotografija pregledana preko 300 tisuća puta na raznim portalima i facebook pageu banda.
 
Video za "The Bees, The Beasts, The Nightmare Train" možete pogledati na jednom od službenih kanala banda http://www.youtube.com/embassy516

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana