DuList IN

DRUGI UNSEEN Filmovi se vraćaju u Cavtat!

DRUGI UNSEEN Filmovi se vraćaju u Cavtat!

Drugi Unseen mini filmski festival održat će se u Cavtatu od 26. do 30. rujna 2018., a u pet dana donijet će 17 filmova u žiri selekciji, tri koncerta, dvije radionice.

Tema drugog mini filmskog festivala je UNSEEN – Moving Neighbourhoods, Moving Cities. Ove godine u festivalskom su žiriju Srdjana Cvijetić, Ivana Ivković i Ana Opalić, a slijedom suradnje s DokuFestom iz Prizrena, selektor filmskog programa drugog Unseena je Veton Nurkollari, umjetnički direktor DokuFesta koji je izabrao i tri vrlo uspješna nagrađivana festivalska dokumentarca koje će icavtatska publika imati priliku vidjeti.

Centar za dramsku umjetnost potaknuo je organizaciju projekta UNSEEN u želji da senzibilizira publiku za audiovizualne sadržaje te otvori prostor lokalnim, nacionalnim i regionalnim autorima i potakne umjetničku proizvodnju. Nastavljajući svoja promišljanja o javnom prostoru i njegovoj funkciji, prošireni autorski tim UNSEEN-a ove godine produbljuje tematiku kroz uži fokus koji se tiče odnosa koreografije i grada.

Kraj rujna u Cavtatu, uz reviju filmova autora mlađe generacije s područja Jugoistočne Europe, donosi i radove međunarodnih autora, koji će sudjelovati u javnim diskusijama s lokalnim umjetnicima na temu proizvodnje i prezentacije suvremene umjetnosti te održati radionice za zainteresirane polaznike. U diskurzivnom programu sudjelovat će partneri s DokuFesta iz Prizrena i Mediteran film festivala iz Splita, a na otvorenju drugog Unseena u glazbenom dijelu večeri nastupit će specifični audiovizualni bend Porto Morto, dok će na zatvaranju festivala koncert održati četveročlani ženski indie rock sastav Žen.

Žiri je zbog visoke umjetničke kvalitete pristiglih radova odabrao nešto više filmova nego je prvotno bilo zamišljeno, pa će službenu selekciju mini filmskog festivala Unseen 2018. činiti 17 filmova, odnosno 8 autora i 9 autorica iz zemalja jugoistoka Europe, ali i šire, što je u skladu s tematskim fokusom ovogodišnjeg festivala i promišljanjem alternativnih geografija filma.

Otvoren je i poziv za djecu od 1. do 8. razreda osnovnih škola za radionicu Šahtofonije za djecu koju će u Cavtatu za vrijeme festivala održati umjetnici Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo. Sudjelovanje na radionici je besplatno, od polaznika se ne traži nikakvo prethodno iskustvo već samo volja za eksperimentom i učenjem. Prijave se primaju na e-mail adresukarla@unseencavtat.com.

Mini filmski festival Unseen realizira seintersektorskom suradnjom te suradnjom nezavisnog sektora i institucija u kulturi, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i lokalnih aktera: Općine Konavle, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Muzeja i galerija Konavala, Turističke zajednice općine Konavle, Kinematografa Dubrovnik, Dubrovačkih ljetnih igara, uz partnersku suradnju s nekim od najznačajnijih proizvođača audiovizualnih sadržaja u Hrvatskoj, organizacijama poput Restarta i Zagreb Filma, te uz participaciju međunarodnih partnera – festivala Dokufest iz Prizrena, Performing Bodies iz Leipziga, te Invisible Dance Centra iz Teherana.

Selekcija UNSEEN 2018. u nastavku:

Mihaela Rašica, Glenje (Hrvatska)
Nikolče Popovski, The Last Church Bells (Makedonija)
Marko Šantić, Plavi Petar (Hrvatska)
Hanis Bagashov, Mishko (Makedonija)
Sunčana Brkulj, Osjetljivi princ (Hrvatska)
Bojan Mrđenović, Zabava (Hrvatska)
Sorayos Prapapan, Death of the Sound Man (Tajland)
Jovana Kovanović, Prioritet (Srbija)
Luka Galešić, Stampedo (Hrvatska)
Jovana Avramović, Tišina (Srbija)
Nina Kurtela, Transformance (Hrvatska)
Iva Kostić, DUO?IDENTITET (Hrvatska)
Odeta Çunaj, Heaven has been fooled (Albanija)
Sunčica Ana Veldić, Precijenjena dramaturgija (Hrvatska)
Mario Pučić, Nonna (Hrvatska)
Tina Bikić, Nijednom (Hrvatska)
Goran Stolevski, Would you look at her (Makedonija)

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist