Sport

Drugi studentski dan sporta

Drugi studentski dan sporta

Drugi STUDENTSKI DAN SPORTA, u organizaciji visokoobrazovnih ustanova: Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku, održat će se na Stradunu u subotu, 27. travnja, od 15 do 18 sati.

Uz studente, na događanju mogu sudjelovati i svi zainteresirani srednjoškolci te učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Prijaviti se mogu u svojim školama/fakultetima ili na e-mail: sc@acmt.hr, najkasnije do 27. travnja.

Cilj ove manifestacije je osvještavanje mladih generacija o važnosti zdravog načina života, te poticanje mladih, u prvom redu studenata i učenika osnovnih i srednjih škola, na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima.   

U sklopu jednodnevnog događanja, održat će se mnogobrojne sportske aktivnosti kao što su već tradicionalna ulična utrka "RIT/ACMT Fun Run", demonstracija borilačke vještine "Aikida", demonstracija borilačko-plesne vještine "Capuera", zumba u izvedbi "Aerobic kluba KL", Step 'n' Jazz, košarka s jednim košem. Osim toga, judo klub "Ura nage", koji je u jedanaest godina postojanja ostvario zavidne rezultate i osvojio brojne medalje u svim uzrastima, predstavit će moderne judo tehnike.

Centralno događanje svakako će biti "RIT/ACMT Fun Ran", ulična utrka koja se u organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju održava već petu godinu uzastopce.  

Start i cilj utrke, koja započinje u 15 sati, bit će ispred kipa Orlando, a trčat će se do velike Onofrijeve fontane i natrag. Za osiguranje staze i ostalog prostora pobrinut će se više od sto volontera, studenata RIT/ACMT-a, Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta. Pobjednicima utrke dodijelit će se medalje i pehar.

Tijekom cijele manifestacije, "Hrvatska gorska služba spašavanja Dubrovnik (HGSS)" izvodit će spust niz palaču Sponza, na predjelu Luže, a veslački klub "Neptun", za sve zainteresirane, ustupit će dva ergometra, odnosno veslačku napravu koja dobro simulira kretnju natjecateljskog veslanja te je kao takva pogodna sprava za trening i pripremu veslača.

Generalni pokrovitelj događanja je Grad Dubrovnik, a sponzori: DURA – Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Viva d.o.o. te Xmedia Dubrovnik. Medijski pokrovitelji manifestacije su: Dulist d.o.o., Dubrovački vjesnik i Radio Dubrovnik.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr