Natrag
20.2.2019 02:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Drugi dio Gradskog vijeća

11.12.2012 @ 18:35 Andrea Falkoni Račić Politika
4;4

Podijelite:

Nastavljena je jučer započeta maratonska 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, na kojoj je nazočan 21 od 25 vijećnika.

Pročelnica Anita Burić, obrazložila je točku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu.
 
– Prije 3 mjeseca stupio je na snagu novi zakon o legalizaciji bespravnih objekata. Predložili smo da se na sve objekte primjene naše odredbe o ovom doprinosu. Uvrstili smo i članke koji se odnose na situaciju kada netko prvi put rješava stambeno zbrinjavanje, vezano za obitelji poginulih pripadnika Domovinskog rata, ili kad se grade zgrade za predškolske i školske ustanove, koji imaju pravo na oslobađanje od komunalnog doprinosa – istaknula je Burić.

HDZ-ov vijećnik Marinko Vlahinić naglasio je kako se slaže s ovom odlukom, no predložio je, s obzirom da je odluka donesena 2006. doživjela brojne izmjene i dopune, da se tekst pročisti i da se takav stavi na internetske stranice Grada.
Njegov stranački kolega Antun Kisić imao je primjedbu vezano za materijal.
 
– Ovo bi meni kao pravniku trebalo biti lako čitati, no nisam siguran da se u ovoj odluci dobro snalazim jer ima točaka koje su dva puta mijenjane i nije se lako snaći i shvatiti što se ovom odlukom htjelo.Onda bi to u obrazloženju trebalo biti jasno i pučki. Odluka je nerazumljiva i loše napisana. Imam osjećaj da su se htjele izbjeći neke devijacije. Ako je tako, to mora biti obrazloženo. Ima jedna odredba pravno upitna, a to je da se svi postupci započeti prije stupanja na snagu ovog zakona rješavaju po novoj odluci. To spada u pravnu nesigurnost. To se ne bi smjelo događati, samo iznimno ako postoji izričiti interes – zaključio je Kisić predloživši da se na temu legalizacije bespravno izgrađenih objekata i njenog učinka na dubrovačkom području, održi posebna tematska sjednica GV-a.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana