Politika

Drugi dio Gradskog vijeća

Nastavljena je jučer započeta maratonska 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, na kojoj je nazočan 21 od 25 vijećnika.

Pročelnica Anita Burić, obrazložila je točku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu.
 
– Prije 3 mjeseca stupio je na snagu novi zakon o legalizaciji bespravnih objekata. Predložili smo da se na sve objekte primjene naše odredbe o ovom doprinosu. Uvrstili smo i članke koji se odnose na situaciju kada netko prvi put rješava stambeno zbrinjavanje, vezano za obitelji poginulih pripadnika Domovinskog rata, ili kad se grade zgrade za predškolske i školske ustanove, koji imaju pravo na oslobađanje od komunalnog doprinosa – istaknula je Burić.

HDZ-ov vijećnik Marinko Vlahinić naglasio je kako se slaže s ovom odlukom, no predložio je, s obzirom da je odluka donesena 2006. doživjela brojne izmjene i dopune, da se tekst pročisti i da se takav stavi na internetske stranice Grada.
Njegov stranački kolega Antun Kisić imao je primjedbu vezano za materijal.
 
– Ovo bi meni kao pravniku trebalo biti lako čitati, no nisam siguran da se u ovoj odluci dobro snalazim jer ima točaka koje su dva puta mijenjane i nije se lako snaći i shvatiti što se ovom odlukom htjelo.Onda bi to u obrazloženju trebalo biti jasno i pučki. Odluka je nerazumljiva i loše napisana. Imam osjećaj da su se htjele izbjeći neke devijacije. Ako je tako, to mora biti obrazloženo. Ima jedna odredba pravno upitna, a to je da se svi postupci započeti prije stupanja na snagu ovog zakona rješavaju po novoj odluci. To spada u pravnu nesigurnost. To se ne bi smjelo događati, samo iznimno ako postoji izričiti interes – zaključio je Kisić predloživši da se na temu legalizacije bespravno izgrađenih objekata i njenog učinka na dubrovačkom području, održi posebna tematska sjednica GV-a.

Pročitajte još

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ ‘Zemlja za dobar sprovod’

Dulist

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija