Politika

Drugi dio Gradskog vijeća

Nastavljena je jučer započeta maratonska 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, na kojoj je nazočan 21 od 25 vijećnika.

Pročelnica Anita Burić, obrazložila je točku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu.
 
– Prije 3 mjeseca stupio je na snagu novi zakon o legalizaciji bespravnih objekata. Predložili smo da se na sve objekte primjene naše odredbe o ovom doprinosu. Uvrstili smo i članke koji se odnose na situaciju kada netko prvi put rješava stambeno zbrinjavanje, vezano za obitelji poginulih pripadnika Domovinskog rata, ili kad se grade zgrade za predškolske i školske ustanove, koji imaju pravo na oslobađanje od komunalnog doprinosa – istaknula je Burić.

HDZ-ov vijećnik Marinko Vlahinić naglasio je kako se slaže s ovom odlukom, no predložio je, s obzirom da je odluka donesena 2006. doživjela brojne izmjene i dopune, da se tekst pročisti i da se takav stavi na internetske stranice Grada.
Njegov stranački kolega Antun Kisić imao je primjedbu vezano za materijal.
 
– Ovo bi meni kao pravniku trebalo biti lako čitati, no nisam siguran da se u ovoj odluci dobro snalazim jer ima točaka koje su dva puta mijenjane i nije se lako snaći i shvatiti što se ovom odlukom htjelo.Onda bi to u obrazloženju trebalo biti jasno i pučki. Odluka je nerazumljiva i loše napisana. Imam osjećaj da su se htjele izbjeći neke devijacije. Ako je tako, to mora biti obrazloženo. Ima jedna odredba pravno upitna, a to je da se svi postupci započeti prije stupanja na snagu ovog zakona rješavaju po novoj odluci. To spada u pravnu nesigurnost. To se ne bi smjelo događati, samo iznimno ako postoji izričiti interes – zaključio je Kisić predloživši da se na temu legalizacije bespravno izgrađenih objekata i njenog učinka na dubrovačkom području, održi posebna tematska sjednica GV-a.

Pročitajte još

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

PLENKOVIĆ U ORAŠCU U desetoj izbornoj jedinici kolege se vode ključnim načelima dubrovačke diplomacije

Dulist

Valentin Dujmović nositelj HNS-ove liste u 10. izbornoj jedinici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija