Natrag
21.2.2019 08:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Drug Tito u Kinu Slavici

17.7.2013 @ 10:15 Ana Prohaska dulist IN
2;2

Podijelite:

U okviru programa "Okusi drugačije kino u Slavici" u večeras, srijedu 17. srpnja bit će prikazan dokumentarni film redateljice Mile Turajlić ‘Cinema Komunisto’.

Film nas vodi na putovanje kroz ostatke Titove filmske industrije ispitujući uspon i pad jugoslavenske filmske iluzije. Leka Konstantinović bio je 32 godine Titov osobni kinooperater. U tom periodu prikazao mu je ukupno 8801 film o čemu je vodio uredne zabilješke. Od natrule scenografije u 'gradu duhova’, u koji se pretvorila moćna Avala, do predsjednikove privatne sale za projekcije, pratimo čovjeka koji je opsesivno svake noći gledao filmove dok je danju, upravljajući zemljom, čitao, pa čak i prepravljao scenarije budućih filmova. Uz pomoć odlomaka iz više od 60 zaboravljenih jugoslavenskih filmova, ‘Cinema Komunisto’ je priča o Jugoslaviji na način na koji ona nikada nije ispričana na filmskom platnu.
Gosti večeri su Marija Škaričić, Nataša Rajković i Bobo Jelčić. Susret vode Romana Kolić i Ivan Vigjen.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana