Natrag
23.3.2019 10:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

DRAMSKI STUDIO MLADIH ‘Priče mudrosti’ na Sceni Bursa!

2.1.2019 @ 7:56 Dulist Kultura

Podijelite:

‘Priče mudrosti’ u izvedi Dramskog studija mladih Hvar odigrat će se u KMD-u na Sceni Bursa u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala.

Datumi igranja su 5. siječnja u 17 sati te 6. siječnja u 12 sati. Cijena ograničenog broja promotivnih ulaznica je 20kn. Blagajna KMD-a započinje s radom od četvrtka, 3. siječnja 2019., a dotad su rezervacije moguće na e-mail: press@kmd.hr

Bajke, basne i priče jedne su od najstarijih oblika usmenog narodnog stvaralaštva koje i danas uveseljavaju najmlađu publiku tvrdeći da je svaka preobrazba moguća, a pritom prenoseći važne poruke. One nas uče o sretnim završecima, beskonačnim ljubavima i vječnim životima dajući svakom slušaču, djetetu i/ili odrasloj osobi, značenje sukladno određenom životnom trenutku. Nadnaravno ili stvarno, podsjećaju nas na moralne vrednote i vrline prijeko potrebne da bismo svakodnevni život mogli začarati, magijski proživjeti i intuitivno spoznati.

Kao i u bajkama i pričama, dramaturške slike ‘Priča mudrosti’ u režiji Jure Radnića upečatljive su, ali oslikane s nekoliko jednostavnih poteza ostavljajući prostor mašti gledatelja kojemu je prepuštanje dovoljno da ode izvan granica simboličnih slika. Igraju: Martina Carić, Katarina Karević, Jelena Mićić, Rozarija Lasić i Nađa Salom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana