Zanimljivosti

Drama “Pakao” večeras u kinu Jadran

Drama "Pakao" večeras u kinu Jadran

U suradnji s Festivalom igranog filma u Puli, francuska ljubavna drama „Pakao“ redatelja Claudea Chabrola prikazat će se večeras u 21:30 sati u Ljetnom kinu Jadran.

Slavni francuski redatelj Claude Chabrol jedan je od najutjecajnijih pripadnika Novog vala (nouvelle vague). Komercijalnoj publici najpoznatiji i najbliži njegov film je upravo „Pakao“ iz 1994. godine. Za razliku od Truffauta i Godarda, Chabrol se smatra tradicionalnijim novovalnim autorom, a u pedeset godina dugoj karijeri u prosjeku je snimao jedan film godišnje. Smatra se kako je novom valu dao mudrost i težinu čudnovatih zapleta priče. Jedna od tih priča je i „pakao“ kojeg u istoimenom filmu proživljava Paul, uspješni  upravitelj hotela koji živi u sretnom braku s lijepom Nelly, no sve se promijeni kad bezrazložno posumnja u njezinu vjernost te stvara paranoidnu iluziju kako ga žena vara. Zbog ljubomore mu se život počinje rušiti…

Glavne uloge u ljubavnoj drami tumače Emmanuelle Béart i François Cluzet, a u ostalim ulogama su Nathalie Cardone, André Wilms, Marc Lavoine, Christiane Minazzoli i Dora Doll.
Film je titlovan na hrvatski i engleski jezik, a ulaznice su dostupne online  te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu, sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kuna.

Foto: DLJI

Pročitajte još

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist