Sport

‘DRAGULJ HRVATSKE KOŠARKE’ Roko Prkačin u prvoj momčadi Cibone!

'DRAGULJ HRVATSKE KOŠARKE' Roko Prkačin u prvoj momčadi Cibone!

Fenomanalni dubrovački centar Roko Prkačin ušao je u prvu momčad Cibone! 

Upravo je ovaj mladi Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom, sin slavnog košarkaša Nikše Prkačina, punio medijske stupce prošlog ljeta kada je Hrvatska U16 košarkaška reprezentacija osvojila zlato na Eurobasketu u Novom Sadu pobijedivši Španjolsku 71-70. Prkačin je bio MVP igre. Nakon toga matični klub, Cibona, poslala ga je u hrvatskog drugoligaša Rudeš, no sad ga je odlučila vratiti s posudbe za igru u prvoj momčadi!

-On je dragulj hrvatske košarke i to nije sporno. Naravno, on je još klinac i treba biti oprezan u radu s njim. Budućnost je hrvatske košarke i čast nam je da se priključio prvom timu i nadam se da će njegov razvoj ići onim putem koji mi priželjkujemo – izjavio je trener Cibone Ivan Velić, piše portal cibona.com.

Na pitanje kakav je plan za njegaove sezone trener je odgovorio:
-Njegov prioritet ove sezone biti će individualni rad, da se postave neke stvari koje mu fale jer je on još klinac i puno mu stvari nedostaje. U HT Premijer ligi će sigurno imati veću minutažu, a u ABA Ligi ćemo također, s obzirom da je ostalo još malo do kraja, neke utakmice iskoristiti da mu pružimo šansu da osjeti taj nivo više jer on sa svojom fizikom to može pratiti. Naravno, nedostaje tu nekih drugih stvari jer momak sa 16 godina ne može biti završen igrač, treba puno raditi i nadam se da će biti zdrav, radna etika je u njemu tako da ne sumnjam da će postati veliki igrač – rekao je Velić za cibona.com.

Prkačin će mogućnost nastupa imati već u utakmici Kupa Krešimira Ćosića 10. siječnja u Zadru protiv Sonik Puntamike.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist