DuList IN

DRAGI OBIČAJ Započinje manifestacija trganja grožđa u Konavlima

DRAGI OBIČAJ Započinje manifestacija trganja grožđa u Konavlima

Agroturizam Konavle i ove godine, po sedmi put zaredom, organizira tradicionalnu agroturističku manifestaciju „Trganje“ – kojom se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima. Trganje se organizira u subotu, 21. rujna u vinogradu konavoskog vinara Iva Karamana u Pridvorju s početkom u 14:30 sati. Cilj ove manifestacije je prikazati, lokalnom stanovništvu i turistima, Konavle kao vinsku regiju koja, osim vrhunskih vina, nudi zanimljiv agroturistički proizvod.

U sklopu ove manifestacije konavoski vinari i vinogradari još jedan put na simboličan način prikazuju zajedništvo jer donošenjem najboljeg bijelog grožđa uz ono ubrano za potrebe manifestacije, zajednički rade konavosko misno vino.

Ovogodišnji program odvijat će se prema sljedećoj satnici:

14:30 Okupljanje i dobrodošlica u „Kušaonica vina Ivo Karaman“ (vinograd, kušaonica i poljska kućerica se nalazi južno od ceste koja ide od Ljute prema samostanu sv. Vlaha u Pridvorju)
14:45 – 15:30 trganje/berba u vinogradu
15:30 – 16:00 težačka marenda i polazak vlakićem i karom prema samostanu sv. Vlaha u Pridvorju
16:00 – 17:30 prikupljanje grožđa konavoskih vinara, prerada grožđa na tradicijski i suvremen način te druženje uz glazbu uživo.

Ovim putem pozivaju se svi da dođu na manifestaciju „Trganje“, sudjeluju u procesu trganja i proizvodnje vina te provedu ugodan dan u Konavlima. Ovogodišnja manifestacija „Trganje“ održava se pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije. Sudjelovanje u manifestaciji „Trganje“ besplatno je za sve sudionike.

Pročitajte još

‘UZALUD TI SVE’ Doris Kosović i Mia Dimšić izbacile zajedničku pjesmu

Dulist

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist