Grad

Dr. Lakić odgovara na dezinformacije: U ispitanim uzorcima vode nije pronađena bakterija E. coli

Tragom raznih dezinformacija na društvenim mrežama obaviještavamo građane Dubrovnika da se sva voda prije distribucije dezinficira te da u do sada ispitanim uzorcima iz javne vodoopskrbne mreže nismo izolirali (pronašli) Escherichiju coli (E. coli) kao niti ukupne koliforme. U uzorcima vode za ljudsku potrošnju ispituju se zakonom propisani mikroorganizmi – stoji između ostalog u priopćenju kojeg potpisuje dr. Mato Lakić ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije.

Dr. Lakić također je naveo kako je “nakon obilnih oborina i opterećenosti izvora Omble mikroorganizmima i pratećim organskim spojevima došlo do poteškoća u procesu dezinfekcije mreže tako da je izdana obavijest kako voda nije za piće”.

-Zavod za javno zdravstvo provodi monitoring javne vodoopskrbe na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije te redovito, a posebno u ovakvim situacijama uzorkuje vodu za ljudsku potrošnju u mreži grada Dubrovnika. Svakodnevno surađujemo s Vodovodom Dubrovnik d.o.o. O rezultatima analiza pravovremeno obaviještavamo građane i nadležnu sanitarnu inspekciju.

Dezinfekcija vode za ljudsku potrošnju zakonska je obaveza svakog isporučitelja vodne usluge kako bi se svakom potrošaču dostavila zdravstveno ispravnu voda – zaključeno je u priopćenju iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

Pročitajte još

UGOVOR ZA PRVU FAZU Kreće sanacija Grabovice, konačno zatvaranje krajem 2020.

Dulist.hr

Ograda s ‘dubrovačkim suncem’ osvanula poviše Banja

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Dokazali ste još jednom da je za vas samo nebo granica

Dulist