Aktualno

DPDS upozorava Olgu Muratti

Predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Hrvoje Macan uputio je danas predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti dopis u kojem traže njeno očitovanje na potencijalno kršenje zakona od strane gradonačelnika Vlahušića.

Naime, u dopisu iz DPDS-a se ističe kako gradonačelnik Vlahušić u svom prijedlogu triju „mjera“ pokušava intervenirati u valjani dvostranoobvezni ugovorni odnos kojeg su potpisali Grad Dubrovnik i DPDS i to po pitanju promjene cijena ulaznica za zidine, vijorenja zastave DPDS-a na zidinama (oboje uređeno važećim ugovorom Grada i DPDS-a), kao i stavljanja postojećeg ugovora van snage.

 – S obzirom na sve izneseno smatramo kako se ovakvim postupanjem Gradonačelnik opet dovodi u situaciju potencijalnog izlaganja primjeni odredbi kaznenog zakonodavstva RH i to čl. 337. KZ-a (kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti) vezano za odredbe čl. 329. KZ-a (kazneno djelo samovlasti) te stoga prepuštamo Vama procijeniti u kakvoj se situaciji nalazite, a imajući u vidu odredbu iz čl. 300. st.2. KZ-a (neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela) – stoji u dopisu koji je DPDS uputio predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti, koji završava izjavom kako se, uvažavajući sve navedeno, DPDS „nije u mogućnosti očitovati se o prijedlogu za usvajanje 'mjera' iz faksimila Gradonačelnika od 30. ožujka 2012.“.

Pročitajte još

PUŠILI I PILI U ZRAKOPLOVU Pri slijetanju u Podgoricu privedeno 13 pomoraca, među njima i četiri Hrvata

Dulist

Od ponedjeljka ponovno prometuje i Libertasova linija 17 A

Dulist

Maturanti proslavili svoj dan bez većih izgreda, policija i vatrogasci intervenirali kod Pomorske škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija