Grad

DPDS: Gradsko vijeće je pokazalo kako ima povjerenja u nas

Društvo prijatelj dubrovačke starine poslalo je medijima izjavu nakon tematske sjednice Gradskog vijeća. Tekst izjave prenosimo u integralnom obliku:

”Društvo prijatelja dubrovačke starine je zadovoljno odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika koje je izrazilo jasan stav protiv donesenih izmjena i dopuna Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika. Vijećnici su ustvrdili kako se Zakonom ugrožavaju prava Gradskog vijeća koja Grad ostvaruje kao vlasnik zidina te da su odredbe štetne za budućnost kulturne baštine dubrovačkog kraja. Gradsko vijeće je prepoznalo dugogodišnju kvalitetu rada Društva i donijelo mudri zaključak o nužnosti čekanja odluke Ustavnog suda o ustavnosti „Zakona o zidinama“.
I sami smo od početka zagovarali tematsku sjednicu Gradskog vijeća. A ona je i pokazala kako imamo povjerenje gradskih vijećnika i kako su sve ovo vrijeme pratili rad i napredak Društva. A njihovo povjerenje znači da se taj rad i trud cijeni, kao što to cijene i brojni građani koji nam se svakodnevno obraćaju.
Željeli bismo se u sljedećim mjesecima maknuti od politike i okrenuti svim planiranim aktivnostima u 2014. godini. Jer ćemo nastaviti raditi ono što najbolje znamo, obnavljati i održavati spomenike kulture dubrovačkog kraja.”

Pročitajte još

Gradonačelnik s ugostiteljima o naplati javnih površina i poslovnih prostora

Dulist

PREDSJEDNICA DPDS-a RENATA ANDJUS Ako se situacija ne popravi, morat ćemo dignuti kredit

Iva Dedo

ADIO NEUGODNIM MIRISIMA Vodovod postavio filtere na Kantafigu i Batali

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija