Natrag
23.4.2019 08:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

DPDS će prostorom na Gundulićevoj poljani gospodariti do 2040. godine

2.11.2018 @ 13:06 Dulist Grad

Podijelite:

Društvo prijatelja dubrovačke starine gospodarit će bez naknade prostorom na Gundulićevoj poljani (bivša Zagrebačka banka) koji je kupljen u travnju ove godine do 31. siječnja 2040. godine.

Dio je to Sporazuma o pravu gospodarenja poslovnim prostorom na adresi Gundulićeva poljana 2, ukupne površine 67,20 m², o čemu će raspravljati i gradski vijećnici idućeg petka.

Nakon 31. siječnja 2040. godine prostor se vraća u posjed Gradu Dubrovniku u primjerenom stanju.
Treba podsjetiti kako je Grad Dubrovnik s DPDS-om u travnju ove godine potpisao Ugovor o donaciji novčanih sredstava kojim se Društvo obvezalo Gradu jednokratno donirati sredstva u iznosu od 25 milijuna kuna za potrebe kupnje ovog poslovnog prostora po pravu prvokupa. Nakon održane licitacije i nakon što je Grad pristao na ponuđenu cijenu, potpisan je i Ugovor sa Zagrebačkom bankom o kupnji ove nekretnine. Kupoprodajna cijena iznosila je 1,3 milijuna eura, a DPDS je u travnju Gradu Dubrovniku isplatio iznos od 9.866.413,48 kuna. Stoga će gradski vijećnici morati usvojiti i Dodatak ugovoru o donaciji kojim se mijenja iznos isplaćene donacije Društva prijatelja dubrovačke starine Gradu Dubrovniku.

Treba spomenuti i kako je Grad sa Zagrebačkom bankom zaključio Ugovor o poslovnoj suradnji za korištenje dijela ovog prostora za potrebe bankomata, pa se taj dio izuzima iz sporazuma s DPDS-om.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana