GradPolitika

DOZNAJEMO SDP se priključio Vlahušiću, ljevica zbija redove protiv HDZ-a

DOZNAJEMO SDP se priključio Vlahušiću, ljevica zbija redove protiv HDZ-a

Dubrovački SDP na nadolazeće izbore izaći će s HNS-om, odnosno Androm Vlahušićem. Kako doznaje DuList, formira se koalicija SDP-HNS-HSS-HSU, očekuje se kako će se njima priključiti i nezavisna Olga Muratti, a nije isključena ni novoformirana HKS, čiji je potpredsjednik u Dubrovniku Slobodan Vukotić koji je pred kraj prošlog saziva Gradskog vijeća nakon odlaska Ruže Tomašić napustio HSP AS i prešao na Vlahušićevu ‘zelenu stranu proračuna’.

Prema zasada dostupnim informacijama, Mladen Gojun, predsjednik dubrovačkog SDP-a bio bi u ovoj trgovini novi predsjednik Gradskog vijeća, a jedno mjesto zamjenika gradonačelnika također bi pripalo toj sranci. Najvjerojatnije je riječ o SDP-ovki Tatjani Šimac Bonačić koja bi na tom mjestu zamijenila HNS-ovog Nenada Vekarića.
Prema informacijama s kojima raspolaže DuList, ljevica je u Dubrovniku odlučna u zaustavljanju HDZ-a u preuzimanju vlasti pod svaku cijenu, a dok trenutne ankete daju prednost Vlahušiću kao pojedinačnom kandidatu za gradonačelnika, pojedinačno najviše mandata u Gradskom vijeću osvaja HDZ.
-SDP Dubrovnika razgovara sa strankama sličnih programa, pa i s HNS-om i HSU-om, a o koaliciji na prijevremenim izborima donijet ćemo konačnu odluku tijekom idućeg tjedna – komentirao nam je ove informacije predsjednik SDP-a Mladen Gojun.
Podsjetimo, upravo je on bio taj koji je prvi donio odluku o izlasku iz Vlahušićevog Dubrovačkog dogovora u prosincu 2013. godine, a na Gradskom odboru stranke u ponedjeljak čeka ga poprilična bitka s brojnim članovima koji ‘Vlahušića ne mogu ni upenganog’.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist