Županija

Dovršena sanacija zgrade OŠ Petra Kanavelića u Korčuli

Dovršena sanacija zgrade OŠ Petra Kanavelića u Korčuli

Završeni su radovi sanacije zgrade Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli odobreni u okviru Programa razvoja otoka u 2020. godini.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 850.000,00 kuna.

Projekt je u iznosu od 580.000,00 kuna, oko 70 % ukupne investicije, sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sukladno Odluci o odabiru projekata u sklopu Programa razvoja otoka u 2020. godini. Preostali iznos od oko 30 % ukupne investicije je osigurala Dubrovačko-neretvanska županija.

Projektom je izvedena sanacija dijela kosog krova, sanacija dijela ravnog krova te je izvedena potpuna izmjena sustava klimatizacije cijele škole.

Sanacija dijela kosog krova Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli je završetak etapne sanacije koju Dubrovačko-neretvanska županija provodi posljednje 4 godine i do sada je uložila preko 1.200.000,00 kuna. Sanacijom kosog armirano-betonskog krovišta izvedena je odgovarajuća hidroizolacija, toplinska izolacija između uzdužnih letvi i pokrivanje novim crijepom, te je odrađena i nova hidroizolacija dijela ravnog krova.

Projektom je izvedena i izmjena sustava klimatizacije škole ugradnjom novih split klima uređaja.

Inače, u sklopu Programa razvoja otoka u 2020. godini Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izabralo je 11 projekata na području Dubrovačko-neretvanske županije ukupne vrijednosti 4.299.807,00 kuna. Dubrovačko-neretvanskoj županiji za projekt Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli odobreno je 580 tisuća kuna, a općinama Lumbarda, Smokvica, Blato, Vela Luka i Gradu Korčula odobreno je 2.095,000,00 kuna za projekte radova na izgradnji i opremanju dječjih vrtića i jaslica, potpornog zida na kolodvoru i uređenja šetnice, te za rekonstrukciju instalacija u Korčuli.

Općini Mljet odobreno je 450 tisuća kuna za izgradnju kapelice s mrtvačnicom na groblju ‘Sladin gradac’. Općinama Trpanj, Janjina, Orebić i Ston odobreno je ukupno 1.754.807,00 kuna za rekonstrukciju i opremanje tržnice, uređenje rive u Sreseru, izgradnju športsko-rekreacijskog centra u Orebiću te rekonstrukciju zgrade kulturno-društvene namjene u Sparagovićima.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist