Natrag
23.5.2018 21:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Dosta ste sramotili i Grad i građane”

11.7.2012 @ 14:22 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Hrvatski laburisti poručuju vladajućima u Gradu – prekinite agoniju – podnesite ostavke! Zbog najnovije sukoba između gradonačelnika i njegovog zamjenika uputili su priopćenje za javnost:

– Otvoreni sukobi gradonačelnika Andra Vlahušića i njegovog zamjenika Nika Šalje samo su još jedan dokaz kako vladajuća koalicija u Gradu Dubrovniku više nema ništa čime bi opravdala svoju poziciju, pa je vrijeme da podnesu ostavke i građanima učine uslugu i skrate ovaj svoj mučni mandat. Naime, nakon što smo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća jasno mogli vidjeti da SDP-om predvođena vladajuća koalicija više nema potporu Nezavisne liste Pera Vićana, s kojima su sklopili „đavolji ugovor“, a time ni većinu u Vijeću, jasno smo zatražili da se glasa o povjerenju predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti.

No, umjesto toga u demokraciji sasvim uobičajenog postupka, kao dodatnu potvrdu krizi i kaosu među vladajućima, dobili smo žestoku svađu gradonačelnika i njegovog zamjenika. Pa se natječu optužbama tko je koga ignorirao, onemogućio ili prevario. Tko je izdao Vladu, a tko Dubrovnik, tko govori kao HDZ-ovac i tko uopće nema pravo javno govoriti. Sramotno i nedostojno Grada Dubrovnika.

Nas u Hrvatskim laburistima – Stranci rada ne zanimaju podvale i prepucavanja do jučer složnih partnera i ne želimo ulaziti u iskrenost izrečenog niti tražiti predizborne razloge u svemu tome. Nakon što u više od tri godine svog rada aktualna vlast nije napravila ništa od onoga što je obećala i nakon što je izigrala građane (obećali su riješiti navodni kriminal prethodne garniture i raspisati referendum za Srđ), smatramo da je vrijeme da im se kaže – Dosta!

Dosta ste sramotili i Grad i građane. Dosta ste ispunjavali medijski prostor aferama i međusobnim prozivanjima. Dosta ste puta dokazali kako nemate ni viziju razvoja Grada ni znanje kako tu viziju ostvariti. Zaista, bilo je dosta. I previše.

Podnesite ostavke i prepustite građanima da izaberu sposobne ljude, spremne da od svjetski poznatog Grada naprave ono što taj Grad i zaslužuje. Produžavati agoniju do svibnja iduće godine nema smisla. Grad u tom slučaju ne samo da će stagnirati već će i nazadovati, a svi mi građani bit ćemo žrtve takve situacije- poručuju Hrvatski laburisti dubrovačko-neretvanske županije.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana