Aktualno

DOSAD ŠUTALI, ALI SAD MORAJU REAGIRATI Koncert ‘cajke’ Karleuše pada na obljetnicu smrti heroja obrane

DOSAD ŠUTALI, ALI SAD MORAJU REAGIRATI Koncert 'cajke' Karleuše pada na obljetnicu smrti heroja obrane

‘Dana 9. studenoga 1991. godine u selu Bosanka na obroncima Srđa živote su izgubili heroji obrane Dubrovnika Mario Pezzi, Hamdija Kovač, Antonio Vatović Vajta, Željko Raguž, Franci Lazibat i Vedran Ivošević Genocid. U subotu, 9. studenoga u dubrovačkom klubu La Bombonera, na 28. obljetnicu pogibije hrvatskih vitezova, organiziraju koncert srpske pjevačice (cajke) Jelene Karleuše’, podsjećaju iz Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Dubrovnik na društvenoj mreži Facebook pozivajući Dubrovčane da im se pridruže u mirnom protestu.

Naime, kako pišu, vođeni onom ‘tko voli, nek izvoli’ odabrali su ne reagirati na nedavne nastupe srpskih izvođača u ovome dubrovačkom klubu, no nikako ne mogu prijeći preko nastupa bilo kojeg srpskog izvođača na dane kada obilježavamo obljetnice pogibije svojih suboraca, druge značajnije događaje i obljetnice iz Domovinskog rata.

‘Stoga pozivamo sve građane Dubrovnika i okolice da 9. studenoga u 19.00 sati dođu na spontano okupljanje tijekom kojega ćemo mirno i dostojanstveno ispred kluba La Bombonera, a ispred
fotografija suboraca poginulih toga dana prije 28 godina, zapaliti svijeće u sjećanje na njih i njihovu žrtvu. Molimo vas da sa sobom donesete lampione’, poručuju iz UHDDR Dubrovnik.

Foto: Screenshot YouTube

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist