Natrag
19.4.2019 20:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Doris Peručić direktorica ACI-ja

31.10.2013 @ 18:39 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Nadzorni odbor Adriatic Croatia International Cluba d.d. (ACI) opozvao je danas člana Uprave i direktora Dražena Nikolića te je na dužnost zamjenice člana Uprave – direktorice imenovao dosadašnju predsjednicu Nadzornog odbora, Dubrovkinju Doris Peručić.

Kako stoji u priopćenju ACI-ja, Peručić će na čelu te tvrtke biti do imenovanja članova Uprave, a najkasnije do 31. listopada 2014. godine. Doris Peručić, koja radi i kao profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku, zamrznula je svoj status u Nadzornom odboru, a zbog zakonske regulative trenutačno može biti imenovana samo kao zamjenica predsjednika Uprave – direktorica.

U priopćenju se nadalje navodi kako je Nadzorni odbor svoju odluku o opozivu Dražena Nikolića obrazložio time što Nikolić, kao član Uprave – direktor 'nije postupao sukladno odlukama Nadzornog odbora, jer nije tražio potrebne suglasnosti za troškove koje je prouzročio u poslovanju društva'.

– S obzirom na navedeni način vođenja poslova društva, Nadzorni odbor je izgubio povjerenje u uredno i kvalitetno obavljanje funkcije člana Uprave – direktora te je donesena odluka o opozivu Dražena Nikolića kako bi se spriječilo njegovo daljnje samovoljno postupanje – navodi se u ACI-jevu priopćenju.

Podsjetimo, Dražen Nikolić imenovan je za jedinog člana Uprave – direktora ACI-a u srpnju ove godine, kada je Nadzorni odbor opozvao tadašnjeg predsjednika Uprave Brunu Bonifačića jer nije postupao prema Poslovniku o radu uprave.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana