Vaše vijesti

DORINA MITIĆ-ŠOŠA Nakon razularenog partyja Porporela osvanula jadna i ponižena

DORINA MITIĆ-ŠOŠA Nakon razularenog partyja Porporela osvanula jadna i ponižena

Jutros je Porporela osvanula jadna i ponižena kao rijetko kad, šporka smrdljiva, puna smeća, boca, ispišana i pos…
U organizaciji tzv. udruge Porporela i uz dozvolu gradonačelnika, cijelu noć je na Porporeli trajao razulareni „party“, a ujutro je građane, rane kupače dočekao smrad i smetlište, u tolikoj mjeri da se nije moglo ostat na kupanju.
Udruga Porporela, kojoj je osnovna funkcija i cilj briga o Porporeli, njezinom izgledu, redu i čistoći, u stvarnosti čini sve osim skrbi za Porporelu. Dapače, ta je udruga zapravo glavni pokretač i uzročnik nereda na Porporeli, počevši od prodaje pića pa do roštiljanja i organiziranja raznih cjelonoćnih terevenki na Porporeli, iza čega ostaje smeće i smrad, jer jede se i pije u neograničenim količinama, a zahod im je cijela Porporela.
Sramota je to za Grad, građane, ali i za one pristojne turiste kojih, iako malo, ipak ima, pa takve slike Grada, nažalost odnose sa sobom u svijet.
Krivica i odgovornost za ovakav nered je na gradskoj vlasti, poglavito na gradonačelniku, koji zapravo dava odobrenja za ovakva događanja, a da ne misli što iza njih ostaje. Gradska vlast je kriva jer ne bi smjela dozvoljavati prodaju pića na mjestima gdje nema zahoda s kanalizacijom, jer se zna da poslije konzumiranja jela i pića, treba zahod. Također je neprimjereno roštiljanje na Porporeli, iza čega ostaje garbun i masnoća. Komunalni redari su s time upoznati, ali oni rađe to ne vidu, ugodnije je radno vrijeme utuć na kafi ispred kafića nego raditi.
I tako, nered u Gradu svaki dan uzima sve više maha. Grad je loše organiziran i potpuno nepripremljen za toliko mnoštvo turista i ugostiteljskih objekata, pa je zagušenje svake vrste svakodnevno. Međutim, žalosno je da sveukupnom neredu u Gradu doprinose još i sami građani, kao što je to ovdje slučaj sa tzv. udrugom Porporela. Ova Udruga, osim što raznim montažnim objektima nagrđuje sam izgled Porporele, osim što svojim aktivnostima udovoljava isključivo osobne potrebe užeg članstva, uopće se ne obazire na opće dobro, već svojim nonšalantnim i neodgovornim ponašanjem zapravo šteti ugledu same institucije Porporele, a time i Grada. I prije je postojala Udruga Porporela, ali njezini članovi su tu ljubav drugačije shvaćali. Voljeli su Porporelu, svakodnevno je čistili i pazili kao svoju veliku dragocjenost, što ona zapravo i jest. Nijesu je ponižavali i koristili za razne osobne i komercijalne interese, kako što to radi sadašnja tzv. udruga Porporela.

Što reći, jadno i žalosno!

Dr. Dorina Mitić-Šoša

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist