Crna kronika

DORH podignuo optužnicu protiv Miomira Žužula!

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv bivšeg HDZ-ova ministra vanjskih poslova Miomira Žužula zbog povreda prava iz socijalnog osiguranja.

Kako stoji u priopćenju ODO u Dubrovniku, Žužul je optužen da je kao predsjednik Dubrovačkog međunarodnog sveučilišta u razdoblju od 1. veljače do 1. lipnja 2012. godine zaposleniku Ivu Capursu onemogućio stjecanje statusa osiguranika, ali i obvezno mirovinsko osiguranje jer ga nije prijavio Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Capurso je Žužula i njegovo bivše sveučilište, koje je ljetos prodao vlasniku Visoke poslovne škole Libertas iz Zagreba Gojku Ostojiću, DORH-u prijavio još 21. lipnja prošle godine. Capurso je na fakultetu radio kao asistent i predavač ekonomije, a u kaznenoj prijavi je potraživao 20 tisuća kuna za četiri plaće te naknadu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Žužula je optužio za rad na crno, a u iskazu policiji tvrdio je da nije jedini profesor kojem nisu isplaćivane plaće.

Capurso se na kraju vratio u Los Angeles, iz kojeg je 2009. godine došao sa suprugom živjeti u Dubrovniku. Zanimljivo, i Žužul sada živi na relaciji Hrvatska – Washington, budući da je nakon prodaje 70-postotnog udjela svog sveučilišta, najvjerojatnije zbog gubitaka koje mu je stvaralo, potpisao četverogodišnji ugovor o lobiranju s jednom američkom odvjetničkom tvrtkom. Kada je medijima prepričavao svoje pregovore s Miomirom Žužulom, Capurso ih je uspoređivao s dijalozima iz gangsterskih filmova, piše Večernji list.

Pročitajte još

U Zatonu automobil udario u zaštitnu ogradu

Dulist

Zaštitar brutalno pretukao mladića ispred Revelina. Svjedok: Nakon nokauta nogom ga je ‘dokrajčio’

Dulist

REKORDER ZAUSTAVLJEN U METKOVIĆU Vozio s 2,24 promila i to bez vozačke

Dulist