Hrvatska

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je desetogodišnja djevojčica zadobila teške tjelesne ozljede.

Ministrica Žalac 9. je ožujka 2019. oko 10 sati Vinkovcima, upravljajući osobnim vozilom (i bez važeće vozačke dozvole) i kršeći odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, skrivila prometnu nesreću u kojoj je dijete (2009.) zadobilo teške tjelesne ozljede.
Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći Ulici Ćirila i Metoda kod kbr. 42A (Vinkovci), a u kojoj je ozlijeđeno dijete, provelo izvide, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke. Na temelju tako prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.
Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je Žalac svojom vožnjom prekršila odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je kršenje odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom.
-Stoga ne postoji osnovana sumnja da je kršenjem navedenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti – istaknuli su u priopćenju DORH-a.
Vezano za prekršaj Zakona o sigurnosti prometa na cestama (istek vozačke dozvole) postupanje je u tom dijelu obavila nadležna policijska postaja.

 

Pročitajte još

‘PAO’ DNEVNI REKORD Evo kad je fiskalizirano 890 milijuna kuna

Dulist

LAKO IH JE PREPOZNATI Znate li koja se novčanica najčešće krivotvori?

Dulist

UVOZ PAPRIKE POVEĆAN ZA 15 POSTO Iz HGK tvrde: ‘Sve teže do hrvatske zimnice’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija