Hrvatska

DORH OBJAVIO DETALJE MASAKRA Motiv ubojstava u Splitu bila je osveta

DORH OBJAVIO DETALJE MASAKRA Motiv ubojstava u Splitu bila je osveta

Filip Zavadlav (25), koji je u subotu u centru Splita ubio trojicu muškaraca, danas ujutro trebao je biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu. No trostruki ubojica nije bio u stanju iznijeti obranu, a svemu je prisustvovala i vještakinja psihijatrica.

Županijski sud je potvrdio – određen je istražni zatvor osumnjičenom trostrukom ubojici. Ide u Zagreb u zatvorsku bolnicu, piše Dnevnik.hr

Splitsko državno odvjetništvo priopćilo je da je okrivljeni 25-godišnjak 11. siječnja 2020. s ciljem bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno ilegalno nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva.

Sumnja se da je oko 15:35 sati naoružan automatskom puškom došao na predio Velog Varoša u Splitu i ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca na motocikl marke Yamaha na kojem su se pojavili 25-godišnji vozač i 38-godišnji suvozač.

Na mjestu događaja je od zadobivenih ustrijelnih i prostrijelnih rana preminuo 25-godišnjak dok je 38-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je, pored pružene žurne liječničke pomoći, preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Okrivljeni 25-godišnjak je nakon toga otišao u smjeru obližnje ulice u kojoj je na motociklu marke Suzuki zatekao drugog 25-godišnjaka te je i prema njemu ispalio više hitaca, uslijed čega je on preminuo od zadobivenih tjelesnih ozljeda na mjestu događaja.

DORH je ranije priopćio da je prije početka ispitivanja stalna sudska vještakinja psihijatrica izrazila stav da zbog ”psihičkog stanja okrivljenik nije u mogućnosti dati izjavu, ni pratiti tijek rasprave niti sudjelovati u predlaganju dokaza i savjetovati se sa svojim braniteljem”. ”Vještakinja je mišljenja kako okrivljenik nije raspravno sposoban i kako ga je potrebno uputiti na psihijatrijski tretman u bolnicu za osobe lišene slobode”, stoji u priopćenju.

To je potvrdio i Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

“Istraga je tajna tako da ne mogu o detaljima govoriti, ali mogu potvrditi kako je točno da je bio nesposoban davati svoju izjavu stoga je pozvana sudska psihijatrica koja je iznijela svoje mišljenje i rekla da on nije raspravno sposoban zbog ćega će biri upućen u bolnicu u Zagrebu”, rekao je Romac.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo određivanje istražnog zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i osobito teških okolnosti pod kojima je zločin počinjen, propćio je DORH.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist