Aktualno

DORH krenuo s vještačenjem Vlahušićeve obnove Lazareta

DORH krenuo s vještačenjem Vlahušićeve obnove Lazareta

Po nalogu DORH-a danas je započelo sudsko vještačenje građevinskih radova kompleksa Lazareti.

Riječ je o sudskom vještačenju sedam lađa koje su bile uključene u cjelovitu obnovu Lazareta u vrijeme mandata tadašnjeg HNS-ovog gradonačelnika Andra Vlahušića kada su tri lađe ostale nedovršene, a ugovorena sredstva nedostatna.

Naime, DORH već dvije godine istražuje radove na obnovi kompleksa Lazareti, a da je riječ o značajnim nepravilnostima – prekoračenju ugovorenih financijskih sredstava te izmjeni projekta DuList je pisao još za vrijeme radova na obnovi kompleksa.

Podsjetimo, za obnovu na kojoj je radio izvođač tvrtka Monte Mont d.o.o. u vlasništvu Vladimira i Zorana Iličića utrošeno je 32 milijuna kuna, a iako je bila ugovorena obnova svih 10 lađa obnovljeno ih je sedam. Naime, svih deset lađa kompleksa Lazareti trebalo je biti obnovljeno temeljem provedenog natječaja iz 2012. godine za 29 milijuna kuna, a iznos je za sedam obnovljenih lađa bio preplaćen za gotovo tri milijuna kuna. Uz to Državna revizija u Izviješću za 2015. godinu potvrdila je kako postupak javne nabave nije proveden sukladno Zakonu o javnoj nabavi.

DuList je početkom godine donio i reportažu o svim vidljivim građevinskim manjkavostima kompleksa Lazareti o čemu možete detaljnije pročitati ovdje.

Dodajmo kako će se preostale tri lađe obnoviti u sklopu projekta ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ vrijednog 33,8 milijuna kuna, od čega je 25,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist