Aktualno

DOPRINOS SIGURNOSTI Ako piješ, ne vozi, zovi Plavi Taxi

DOPRINOS SIGURNOSTI Ako piješ, ne vozi, zovi Plavi Taxi

‘Ako piješ, ne vozi, samo nazovi’ naziv je projekta kojega će tijekom prosinca provoditi udruge Plavi Taxi Dubrovnik i Sigurnost u prometu, a sve kako bi se izbjegle prometne nesreće, posebice one sa smrtnim ishodom. Tako će svakog vikenda u prosincu, subotom i nedjeljom, dva volontera Plavog Taxija dežurati od ponoć do dva sata ujutro te će po pozivu voziti pripite vozače kućama, besplatno!

Kako nam je rekao prvi čovjek Plavog Taxija Ivica Smoljko upravo je vrijeme od ponoći do dva ujutro najkritičnije te se tada najčešće i događaju nezgode.

-Nadamo se da će ova akcija uspjeti. Ovo je samo naš mali doprinos sigurnosti. Stalno smo u prometu i vidimo što se sve događa, svakog dana. Nema raskrižja na kojem ne bude neka prometna nesreća  – govori Smoljko. Rekao je kako će se s projektom nastaviti ako bude dobro primljen kod građana.

-Nitko od naših članova, a ima nas skoro 80, nije rekao kako neće sudjelovati. Nikome nije problem sjesti dva sata u auto i čekati telefonski poziv za nekoga prebaciti doma – govori nam Smoljko.

Cilj je, naime, ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u predblagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće s uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist