Aktualno

Donosimo knjigu koja je uzdrmala Hrvatski sabor (pdf)!

Trojica istaknutih Dubrovčana dr. sc. Stjepan Ćosić (doktor povijesnih znanosti i ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu), akademik Nenad Vekarić (doktor povijesnih znanosti, upravitelj Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku) i Niko Kapetanić

(predsjednik Matice Hrvatske Konavle te tajnik uprave Društva prijatelja dubrovačke starine) ponovno su udružili snage te još jednom objavili knjigu o hrvatskoj granici na Kleku. Riječ je o dopunjenom izdanju knjige iz 1999. godine pod nazivom "Prijevara ili zabluda – Problem granice na području poluotoka Kleka".

"Odlučili smo objaviti novu knjigu o toj granici, dopunjenu i nekim novim saznanjima do kojih smo došli nakon izdanja knjige 'Hrvatska granica na Kleku'. Taj posao učinili smo s nadom da će se Vlada Republike Hrvatske i njezini ekspertni timovi potruditi i pomno i detaljno proučiti problem, prikupiti i dodatnu dokumentaciju do koje logikom državne uprave mogu doći lakše od nas, utvrditi sve relevantne činjenice, sagledati konzekvence različitog povlačenja granične crte i tek onda donijeti političku odluku kako postupiti. Jer tako ozbiljna država radi. Samo neozbiljna država može dozvoliti da se njezina granica sa susjednom državom povuče na temelju nečijeg proizvoljnog 'crtanja', a ne na temelju međunarodnoga prava", navodi se u predgovoru knjige.

Knjiga "Prijevara ili zabluda – Problem granice na području poluotoka Kleka" upućena je na sve relevantne adrese u Republici Hrvatskoj od premijera Zorana Milanovića do saborskih zastupnika koji bi 19. rujna trebali glasovati o ratifikaciji sporazuma s BiH.

Uz dozvolu autora Ćosića, Vekarića i Kapetanića duList objavljuje kompletnu knjigu u pdf formatu kako bi se svekolika javnost upoznala s neupitnim činjenicama zbog čeka hrvatski saborski zastupnici ne smiju glasovati za ratifikaciju ugovora o granici s BiH.

 

Pročitajte još

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

UMALO CRVENI Budite na oprezu, stižu nam toplinski valovi!

Dulist

PO NOĆI ĆE SE ZAKLJUČAVATI Postavljaju se vrata na ulazu u park Pile

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija