Grad

DONOSIMO GRAFIKE Ovako će izgledati ambulante za pedijatra i logopeda u Novoj Mokošici

Izrađen je glavni projekt prenamjene, sanacije i adaptacije prostora u naselju Naš Dom, a koji je Grad Dubrovnik ustupio Domu zdravlja Dubrovnik. Osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta, a snosit će i troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora.

Naime, suterenski prostor površine 150 metara kvadratnih smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, Grad Dubrovnik je temeljem zaključka Gradskog vijeća prepustio Domu Zdravlja Dubrovnik na razdoblje od 10 godina kako bi se u ovom gradskom naselju roditeljima pružila prijeko potrebna zdravstvena skrb za njihovu djecu.

Prema glavnom projektu koji je izradio arhitektonski biro „Modul A“ iz Dubrovnika prostor će se adaptacijom podijeliti na dvije funkcionalno povezane cjeline: ordinaciju logopeda s ulazom i čekaonicom te ambulantu s ordinacijom pedijatra, uredom medicinske sestre, a planirani su i odvojeni ulazi za zdravu i bolesnu djecu. Buduća ambulanta u Mokošici opremit će odgovarajućim sanitarijama za osoblje i pacijente, sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom, servisnim prostorijama i prostorijama za osoblje. Planirano je i hortikulturno uređenje ulaznog platoa te omogućavanje pješačkog pristupa osobama s poteškoćama u kretanju.

Izrada projekta vrijedna je 11.500 kuna, dok se sama izvedba radova procjenjuje na oko 1,5 milijuna kuna. Slijedi raspisivanje javne nabave i odabir izvođača, a očekivani rok izvođenja je radova je dva mjeseca od uvođenja u posao. Cjelokupnu investiciju u suradnji s Domom zdravlja Dubrovnik vodi Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ NAJAVIO Od 2021. godine oko Grada će prometovati samo automobili s PPK

Dulist

Predložite svog kandidata za priznanje uz blagdan sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika

Dulist

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ Grad ‘oplemenjen’ sa 610 sadnica na 139 lokacija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija