Grad

DONESENA ODLUKA Čelični Mato prešao s riječi na djela, kruzeraše iz Gruža prevozit će Libertas

DONESENA ODLUKA Čelični Mato prešao s riječi na djela, kruzeraše iz Gruža prevozit će Libertas

Grad Dubrovnik u okviru projekta “Respect the City/Poštujmo Grad”, koji obuhvaća predložene kratkoročne, srednjoročne i dugoročne projekte, aktivnosti, mjere i rješenje uputio je svim putničkim agencijama obavijest o pravilima koja će biti na snazi za 2020. godinu, a odnose se na prometovanje turističkih autobusa kroz Grad Dubrovnik. Napomenimo da je odluka donesena u srpnju 2019., već 12. kolovoza objavljena je na službenoj stranici Udruge hrvatskih putničkih agencija, a tek jutros su je njihovi vlasnici počeli pronalazit u svojim elektroničkim poštanskim sandučićima.

Prema toj odluci od 1. travnja 2020. godine do 1. studenog 2020. godine zabranjuje se dolazak na Pile ili Ploče organiziranih jednodnevnih izleta četvrtkom i subotom jer Grad Dubrovnik nije u mogućnosti osigurati zaustavljanje turističkih autobusa na predjelu Pila i Ploča. Ostalim danima u tjednu u spomenutom periodu omogućava se zaustavljanje turističkih autobusa na Pile osim za autobuse koji dolaze iz smjera Crne Gore kojim je osigurano zaustavljanje na predjelu Ploča.

Odluka se ne odnosi na autobuse koji imaju vinjete za 2020. godinu, autobuse na grupnim putovanjima (ture sa smještajem gostiju u Gradu Dubrovniku, Općini Dubrovačko primorje, Općini Župa dubrovačka i Općini Konavle) i sve ostale jednodnevne izlete iz susjednih regija i država i na snazi je do 1. studenog 2020.

U 2020. godini se zabranjuje prijevoz na liniji iz Luke Gruž do Pila i obratno („Shuttle bus“) za sve autobuse osim autobusa JP Libertas, stoga se upućuju agencije da se o organizaciji navedenog prijevoza dogovore s predstavnicima JP Libertas. Napominju da će ovo gradsko javno poduzeće za sljedeću godinu biti opremljeno novim i kvalitetnim vozilima koji odgovaraju standardu prijevoza putnika te je isto prethodno usuglašeno sa CLIA-om.

Od sljedeće godine 2020. uvodi se zona posebnog prometnog režima oko povijesne jezgre. Bilo koji prolazak kroz zonu posebnog prometnog režima bez prethodno kupljenog vaučera za zaustavljanje u zonama posebnog prometnog režima biti će sankcionirano putem nadzornih kamera postavljenih na Ilijinoj glavici u iznosu od 10 000,00 kn po prolasku. Kupnja vaučera za zaustavljanje u zonama posebnog prometnog režima za autobuse bit će moguća on-line na stranicama Grada Dubrovnika kupnja je jedino moguća putem on-line stranice te neće biti dozvoljena kupnja na Pilama kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Gradska uprava Grada Dubrovnika zahvaljuje na suradnji i iskazuje uvjerenje da će se pravovremenim informiranjem i primjenom jednostavnih pravila doprinijeti poboljšanju prohodnosti dubrovačkih prometnica, time i kvaliteti doživljaja posjetitelja, kao i boljoj kvaliteti života stanovnika.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist