Kultura

DONACIJSKI KONCERT Ususret Božiću uz Saru Žuvelu, Maju Grgić i Klapu Kaše

DONACIJSKI KONCERT Ususret Božiću uz Saru Žuvelu, Maju Grgić i Klapu Kaše

Rotary club Dubrovnik i ove godine priređuje tradicionalni donacijski koncert ‘Ususret Božiću’ u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Gradom Dubrovnikom.

Koncert će se održati u četvrtak, 13. prosinca u Katedrali, s početkom u 19.30 sati, a cjelokupni prihod iskoristit će se za kupnju sadnica masline u svrhu sanacije i revitalizacije opožarenih i neobrađenih površina Općine Orebić.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će ugledni američki dirigent Marc Tardue, a kao solistice će nastupiti mlada sopranistica Sara Žuvela i nagrađivana jazz pjevačica i skladateljica Maja Grgić. Solistice će s orkestrom izvesti prigodna djela poput ‘Ave Maria’ F. Schuberta, ‘O Divine Redeemer’ Ch. Gounoda, ‘Hallelujah’ L. Cohena, zatim tradicionalne kao što su ‘Padaj s neba roso sveta’, ‘Kyrie Eleison’, a glazbeni događaj uveličat će i Klapa Kaše koja priređuje djela ‘Galiotova pesan’ i ‘O jabuko zeleniko’.

Prije dvije godine prihod koncerta bio je namijenjen nabavci sadnica za obnovu maslinika na području korčulanske općine Smokvica, lanjski obnovi maslinika u Konavlima, a ovogodišnji, kako je ranije spomenuto, za kupnju sadnica masline u svrhu sanacije i revitalizacije opožarenih i neobrađenih površina Općine Orebić.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist