Politika

DONACIJE STRANKAMA HDZ-u ‘presušila špina’. Tko se ‘isprsio’ od domaćih HNS-ovaca?

Na službenim internetskim stranicama parlamentarnih političkih stranaka mogu se pronaći polugodišnja financijska izvješća o donacijama.

U izvješćima se može primijetiti kako se ove godine – nisu održali izbori. Dokaz tomu su prvenstveno donacije uplaćene na račun HDZ-a u prvih šest mjeseci 2018. godine. Dok su vladajući prošle godine ‘prikupili’ skoro 5 milijuna kuna, ove godine donatori i nisu bili toliko velikodušni. Naime, njih jedanaest dalo je ‘samo’ 167 tisuća kuna.

Vidljivo je kako je i kod HNS-ovaca ‘presušila špina’. No, ipak drže prvo mjesto na ljestvici kao stranka s najviše donacija. HNS-u je tako 96 donatora na stranački račun uplatilo skoro 834 tisuće kuna. Od naših se HNS-ovaca ističe predsjednik županijskog ogranka ove stranke Valentin Dujmović. Prema izvješću, Dujmović se ‘isprsio’ s 15 tisuća kuna.

Od ostalih stranaka izdvaja se SDP s 90 tisuća kuna u donacijama te Živi zid s 30 tisuća. Zanimljivo je kako je MOST prikupio tek 9 tisuća kuna.

Pročitajte još

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

PETKA I VILA RAŠICA Srđevci o ‘dobrim ljudima koji poštuju hrvatske zakone’

Dulist

KREĆE U UTRKU ZA PANTOVČAK Vlaho Orepić kandidat za predsjednika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija