Aktualno

“Donacija prihvaćena, zapisnik lažiran”

“Donacija prihvaćena, zapisnik lažiran”

Upravno vijeće Rezervata Lokrum na svojoj sjednici 24. kolovoza prihvatilo je donaciju društva TELE2 u iznosu od 70 tisuća kuna.

Pritom su članovi Upravnog vijeća ostali pri stavu kako su na prethodnoj sjednici odluku o prihvaćanju donacije ‘prolongirali’ jer ‘nemaju dovoljno podataka’, premda se iz rukopisa originalnog zapisnika jasno da iščitati kako je donacija odbijena. Pomoćnica ravnatelja za razvoj i promidžbu Kristina Ćurčija rekla je za duList kako ni ta sjednica uopće nije tekla glatko.

– Promijenili su zapisnik i cijelo vrijeme su provocirali. Kad više nisam mogla izdržati rekla sam im: Imate odvjetnicu kojoj vjerujete, a u isto vrijeme je ne slušate kad vam sugerira da prihvatite donaciju. Ne shvaćam kojim se kriterijima vodite. Rekla sam im da ako opet odbiju donaciju, naravno da će opet završiti u novinama. Međutim, oni su odlučili da je prihvaćaju, s tim da treba vidjeti je li TELE2 još uvijek zainteresiran za donaciju – objašnjava Ćurčija te dodaje kako je tajnica koja je vodila zapisnik u međuvremenu, jednim dijelom i zbog toga, završila na bolovanju.
 
Tko stoji u pozadini?
 
Zapisnik još uvijek službeno nije potpisan, ali oni će ostati pri svom, tvrdi Ćurčija. Ističe kako srećom ustanovi nije napravljena šteta, ali se šteta mogla napraviti. Kaže kako je prijedlog donacije UV-u  na dnevnom redu već nekoliko mjeseci.

– I kad je konačno donacija došla na red, a dva odvjetnika dala povoljno mišljenje, opet su se vadili – kaže Ćurčija. Spominje i kako je na sastanku bila i predsjednica dubrovačkog SDP-a Olga Muratti, koja je na sjednici UV-a rekla „da se moramo držati zajedno i svi ići u istom smjeru“.

– A koji smjer? Možete li ići u ikakvom smjeru ako nemate novaca. Novac treba čuvati, ne smijemo ga razbacivati – upozorava Ćurčija, koja ne zna čime su članovi Upravnog vijeća bili motivirani u svom donošenju odluka.

– S kim god sam razgovarala rekli su mi kako netko stoji u pozadini. Ne znam tko je toliko jak da ih nahuška da nešto tako naprave. Meni su neki ljudi i zamjerili, ali ja primam plaću u ovoj ustanovi i ako vidim da kola idu niz brdo, onda je posao isred politike. Vidjela sam da im nije svejedno i da su svjesni što su pokušali napraviti. Sad je jedino pitanje zašto se to radi – rekla nam je Ćurčija. Podsjetila je na sjajnu suradnju s bivšim članom UV-a Nikšom Klečkom, kojeg je zamjenila trenutna predsjednica Upravnog vijeća Ljiljana Lakić.

– Da je on ostao, ne bismo bili u ovoj situaciji. Cijela shema oko zamjena u Upravnom vijeću je za mene glupost – zaključuje Ćurčija.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist