Natrag
21.3.2019 11:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

DONACIJA GRADA U pedijatrijske ambulante stižu tri analizatora krvi

4.9.2018 @ 23:27 Dulist Grad

Podijelite:

Za pedijatrijske ordinacije Doma zdravlja Dubrovnik nabavit će se tri analizatora krvi, a sredstva će donirati Grad Dubrovnik.

Kako navode iz gradske uprave, riječ je o CRP i Streptokok analizatoru krvi za djecu predškolskog uzrasta, čija je ukupna vrijednost 54 847,50 kuna.

Donacija, koju je Grad u ovom iznosu odobrio Domu zdravlja, služi isključivo za kupnju navedenih analizatora koji će omogućiti brzo dobivanje rezultata. Uređaj radi na principu analiziranja uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, izrazito je jednostavan za korištenje, za jedno testiranje treba oko 2 minute te se kvantitativni rezultati CRP-a dobivaju brzo dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji. Ujedno pomaže i u razlučivanju bakterijskih od virusnih infekcija.

-Inicijativu za kupnju ovog aparata pokrenule su mame koje su se okupile u grupi ‘DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice’, a kako bi se izbjegao odlazak djece u laboratorije za vađenje krvi te nepotrebno ‘bockanje’ male djece u venu, već bi medicinsko osoblje pedijatrijske ordinacije odmah, malim ubodom iz jagodice prsta djeteta, moglo dobiti rezultat koji bi ukazivao na moguće postojanje streptokoka u krvi – ističu iz Grada Dubrovnika dodavši kako se i ovom donacijom Grad Dubrovnik potvrđuje u nastojanju osiguravanja što bolje zdravstvene skrbi za svoje najmlađe sugrađane.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana